Markez
(AP Photo/Christopher Jue)
Markez

(AP Photo/Christopher Jue)

Markez, Foto: (AP Photo/Christopher Jue)

Na Velikoj nagradi Japana, 16. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata, najbrži je bio vozač Repsol Honde Mark Markes, a ovom pobedom, doneo je Japanskom proizvođaču titulu u konkurenciji konstruktora.

PROČITAJTE JOŠ:

Na stazi „Tvin Ring Motegi“, ovaj Španac je upisao desetu pobedu u ovoj sezoni, a 80. u kraijeri! Izjednačio se sa legendarnim Mikom DUanom sa 54. trijumfom u kraljevskoj klasi, a više pobeda u toj kategoriji imaju samo Đakomo Agostini 68 i Valentino Rosi 89.

Markez je pre dve nedelje osvojio titulu (svoju osmu) u Tajlandu, a isto kao i tada, najbrži pratilac mu je bio Fabio Kvartararo iz Petronas Jamahe, uz njih se na podijumu našao i Andrea Doviciozo na Dukatiju.

Fabio Kvartararo je dobio nagradu za najboljeg novog vozača u ovoj sezoni!

Veliku nagradu Japana obeležilo je i odustajanje devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija četiri kruga pre kraja, dok je Markesov timski kolega Horhe Lorenco zauzeo 17. poziciju. Petostruki svetski šampion je bio 40 sekundi iza šampiona.

Iako je borba za titulu rešena, Markes je povećao svoju prednost i sada ima 350 bodova na čelu plasmana, a prate ga Doviciozo sa 231 i Rins i Vinjales sa po 176.

Naredna trka vozi se već narednog vikenda Velikom nagradom Australije na stazi „Filip Ajland“.

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu