32. Beogradski maraton
promo
32. Beogradski maraton

promo

32. Beogradski maraton, Foto: promo

Tačno dva meseca posle održanog 32. Beogradskog maratona (14.04.2019. godine), u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, Beogradski maraton je izvršio Dodelu posebnih priznanja, diploma i zahvalnica humanitarnim organizacijama, predavačima na Stručnoj tribini, pobednicima u kategoriji štafetnog polumaratona, kao i dodelu posebnog priznanja * Heroji Beogradskog maratona - pojedincima koji su ostavili poseban pečat na 32. izdanje Beogradskog maratona.

Istom prilikom uručena je specijalna povelja za dugogodišnju uspešnu saradnju MUP Republike Srbije kao partneru sa kojim Beogradski maraton saradjuje 32 godine. Specijalnu povelju pomoćniku ministra, načelniku sektora za vanredne situacije, Predragu Mariću, uručio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

PROČITAJTE JOŠ:

2. BEG Runway Run trka na aerodromu

Beogradski maraton

32. Beogradski maraton održan je pod sloganom Trči, uživaj, pomozi nekome uz rekordan broj od 8.000 učesnika u polumaratonu i maratonu i oko 15.000 učesnika u Aqua Viva Trci zadovoljstva. Na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo ovogodišnji Beogradski maraton je po prvi put bio i Trka dobrote i kao jedini sportski događaj u regionu, imao je i posebnu platformu za prikupljanje sredstava za različite humanitarne kampanje. 

Tokom pripreme i u realizaciji 32. Beogradskog maratona prikupljeno je ukupno 8.544.529,oo rsd u 11 različitih humanitarnih kampanja.

*Različiti su kriterijumi po kojima može da se oceni šta su to posebna dostignuća i ko su heroji u bilo čemu, a naročito u okviru jednog ovakvog kompleksnog događaja kao što je Beogradski maraton. Za nas u organizaciji posebno su značajna dela i poruke koje promovišu dobročinstvo, šire optimizam, pozitivnu energiju, prijateljstvo, istrajnost i solidarnost i pozitivno utiču na širenje trkačkog pokreta u svim kategorijama stanovništva.

Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS) je, u Atini, na posebnoj svečanosti, u novembru 2018. godine, dodelilo najznačajnije svetsko priznanje u trkačkom pokretu AIMS Social Award - maratonski oskar za društveno odgovorno delovanje i kvalitet organizacije Beogradskog maratona.