Igor Milojević
TV Prva printscreen
Igor Milojević

TV Prva printscreen

Igor Milojević, Foto: TV Prva printscreen

Igor Milojević, direktor vaterpolo kluba Crvena zvezda,  otkrio je šta su igrači preživeli tokom napada huligana u Splitu

Vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu tokom boravka u jednom splitskom lokalu pred utakmicu sa Mornarom. Hrvatski hukigani jurili su igrače noževima i šipkama, a golman Alesandro Kralj spas je morao da potraži u moru.

PROČITAJTE JOŠ:

Milojević je, gostujući na TV Prva, pričao o nemilim scenama u Hrvatskoj i obelodanio šta se tačno tamo desilo.

- Alesandro Kralj je utučen. Bilo je dosta neobjektivnog pisanja od strane hrvatskih medija, gde su, na onako malo šaljiv način, pokušali da opišu dosta dramatičnu situaciju. Igrači su mi rekli da to nije bilo nimalo bezazleno. Oni su u dobrom fizičkom stanju, ali psihički nisu. U šoku su - kazao je Milojević.

printscreen Igor Milojević
Golman Zvezde Alesandro Kralj je dobio frakturu nosa i morao je da skoči u more "kako bi se spasao". Milojević je rekao da su pomenutom Kralju, koji je skočio u more, pretili klanjem i rečima "Zaklaćemo te ne budeš li skinuo majicu".

vaterpolisti

Youtube/Al Jazeera Balkans

vaterpolisti, Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

Direktor Zvezde je objasio i prepričao situaciju iz Splita.

- Oni su sedeli u kafiću, što je običaj kada odemo u neku stranu zemlju. Bili su prekriveni jaknama, obučeni 'civilno' i niko nije bio u dresu. Sandro Kralj je imao ispod jakne obeležje Zvezde. Konobar im je prišao i pitao ih "Šta to traži ovde?". Igrači su smatrali da isto tako kako se osećaju Hrvati u Beogradu oni mogu da se osećaju u Splitu. Kada su videli da tu nisu dobrodošli krenuli su da napuste lokal. Konobar je zvao "svoje" i odjedanput se pojavilo njih petorica - kazao je Milojević.

On se prisetio situacije kada Splićani su došli na gostovanje u Beograd i dodao da su oni tada "narušili klupsku etiku jer su nosili gaće Torcida", a na pitanje konstataciju voditeljke programa "da im nije falila 'dlaka sa glave' Milojević je to potvrdio i dodao "da nikada ni neće".