Valentino Rosi
EPA/Ahmad Yusni
Valentino Rosi

AP/Nicolas Aguilera

Valentino Rosi, Foto: AP/Nicolas Aguilera

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da je svestan da će uskoro morati da donese odluku po pitanju svoje budućnosti.

‚Doktoru‘ ugovor sa Jamahom ističe krajem naredne godine, a iza sebe ima sezonu za zaborav tokom koje je redovno bio u senci timskog kolege Maverika Vinjalesa i Fabija Kvartarara iz Petronas Jamahe. Italijanski motociklista je zauzeo sedmo mesto u generalnom plasmanu, što mu je najgori rezultat još od prve sezone u Dukatiju 2011. godine.

„Sledeća godina će biti ključna. Krajem sezone mi ističe ugovor, tako da ću nažalost morati uskoro da donesem odluku da li ću nastaviti da vozim. Logično je da će sve zavisiti od rezultata. Napravili smo određene promene u timu, videćemo da li ćemo moći da budemo konkurentniji i brži. Da bih produžio ugovor, moramo da budemo znatno bolji nego ove godine. Ako ne bude, biće bolje da se povučem“, rekao je Rosi, a prenosi motorsport.com.

Valentino Rosi

EPA/Ahmad Yusni

Valentino Rosi, Foto: EPA/Ahmad Yusni

Jedan od faktora koji bi moga da utiče na Rosijevu odluku je to da li će njegov bivši timski kolega Horhe Lorenco prihvatiti ponudu da postane test vozač Jamahe. Španski motociklista je na kraju ovogodišnjeg Moto GP šampionata završio karijeru, a nedavno mu je ponuđena ta uloga, pošto je japanski tim odlučio da ne produži saradnju sa Jonasom Folgerom.

„Ako bi se vratio na M1, bio bi veoma dobar. Problem je što traži mnogo novca, a za Jamahu je to problematično. Voleo bih da Lorenco testira za nas jer je veoma brz vozač i mogao bi da nam pomogne“, rekao je Rosi u Valensiji.