Francuska - Srbija
cev
Francuska - Srbija

cev

Francuska - Srbija, Foto: cev

Nosili su srpski navijači juče "orlove" do velike pobede u krcatom Bersiju. Francuzi su napunili halu, a reke ljudi su se još dva sata pre početka slivale ka dvorani. Među njima su bile i desetine pristalica sa srpskom trobojkom.

Zborno mesto naših navijača je bilo u kafeu ispred Bersija. Došli su u dresovima, sa šalevima i bubnjevima, bodreći sve vreme "orlove". Tako je bilo i u hali. Grlatih nekoliko stotina navijača, sa srpskim zastavama, na vrhu hale, svom silom su pokušali da odgovore prepunim tribinama i nadjačaju ih.

PROČITAJ JOŠ:

"Hoćemo pobedu!", "Srbija!", "Kosovo je srce Srbije", "Svi u napad, ajmo, ajde!" i drugi poznati povici davali su krila našim igračima u velikom spektaklu. A igrači su se u trenucima kada se lomio rezultat okretali uzdignutih pesnica ka njima. Francuzi su dobro osetili prednost domaćeg terena, i u prepunom Bersiju imali igrača više, ali ni "orlovi" tako nisu bili bez podrške. Srbi iz Pariza i okoline danima su se spremali za ovaj okršaj.

- Kupili smo pedeset karata s namerom da ne štedimo energiju i da uz srpske zastave napravimo odličnu atmosferu – najavio je juče pred početak meča za "Novosti" profesor istorije Aleksi Trud i predsednik Udruženja "Solidarnost za Kosovo".

Francuska - Srbija

cev

Francuska - Srbija, Foto: cev

Poslednjih nekoliko dana u Parizu se među srpskom dijasporom tražila karta više. Mnogi nisu uspeli da uđu u halu. Neki su, za svaki slučaj, došli pred Bersi, nadajući se da će pronaći ulaznicu viška.

- Biće i nas Srba. Zastave i grla su spremni. Ajmo, bre, odbojkaši naši. Bićemo uz vas. Nećete biti sami. Ajmo da se radujemo i u petak i u nedelju. Ajde Srbija! – bio je komentar na internetu jednog pariskog navijača u najavi meča, koji je sinoć bio među najglasnijima.

Dolazak na tribine najavili su i igrači i uprava čuvenog kluba Pari volej u kojoj su predsednik Vladan Jelić i brat Uroša Kovačevića Nikola, a utakmicu nisu hteli da propuste ni trener Nikola Matijašević i njegov sin sportski menadžer Đorđe Matijašević.

Irinej izgovorio ono čega se Milo najviše plašio!

AUTOR: Novosti; D.K. DATUM I VREME: 27.09.2019. 22:55 - 27.09.2019. 23:08 Proslava obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i svetosavlja u Crnoj Gori i Boki kotorskoj održava se večeras i u subotu u Grblju. Irineja dočekao veliki broj vernika.

A onda, nakon poslednjeg poena, slavlje se nastavilo u onom istom kafeu gde je i počelo okupljanje.

Zvižduci Širaku

Prilikom minuta ćutanja pre početka utakmice, za bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka koji je preminuo dan ranije, došlo je do napetih scena u sali.

- Bombardovao nas je! – uzvikivali su i negodovali Srbi na francuskom jeziku, uz zvižduke, dok je sala bila u tišini.

- Ćuti, kretenu! – odjeknuo je potom glas na francuskom iz dela gde su bili zatečeni domaći navijači.

Posle minuta "ćutanja" začula se s druge strane salva zvižduka nekoliko sekundi zbog cele situacije, a onda se sve opet okrenulo odbojci.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

ljubica

28.09.2019 10:29

Bombe nisu padala po Francuzima nego po nama i ubijale su nasu decu. Prema tome on ne zasluzuje nikakavo postovanje ni ziv ni mrtav.

SMRADINA GALSKA

28.09.2019 14:26

...je taj zlikovac širak! SVAKA VAM ČAST ŠTO STE ZVIŽDALI ZLOČINCU! SVIMA BIH VAM DAO ORDEN ČASTI ZATO ŠTO STE SE PONELI PONOSNO I ČASNO!