Dejan Savić
Alo/V. Marković
Dejan Savić

Alo/V.Marković

Dejan Savić, Foto: Alo/V.Marković

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle pobede protiv Australije 12:8 u prvom meču na finalom turniru Svetske lige, rekao je da je njegov tim zaslužio trijumf igrom u odbrani i kontrama.

"Australija je uvek bila kvalitetna ekipa. Od davnina igramo tvrdo sa njima. Loš početak, muje i gromovi su nas spasili. Kontrama i malo boljom odbranom smo zaslužili pobedu. Moramo da povedemo računa o igraču manje, to je škripalo", rekao je Savić novinarima posle meča.

 

Srbija - Australija, vaterpolo

Alo/Vuk Žarić

On osvrnuo i na sledeći meč sa Hrvatskom.

"Jedan klasik, ali u svakom slučaju nadam se kvalitetnoj utakmici", rekao je Savić i odao prizanje navijačima koji su ostali na tribinama uprkos nevremenu, zbog kojeg je meč bio i prekinut.

Srbija - Australija, vaterpolo

Alo/Vuk Žarić

Srbija - Australija, vaterpolo, Foto: Alo/Vuk Žarić

"Ni kiša ni sneg ne mogu nam ništa. Uslovi su bili fenomenalni, ali šta da radimo kad je vreme takvo. Igrači sigurno nisu ostali mokri", zaključio je Savić.

Vaterpolista Stefan Mitrović rekao je da kiša nije toliko smetala, koliko je grmljavina bila neprijatna.

PROČITAJTE JOŠ:

"Dobro nam je došla pauza da se saberemo i dođemo sebi. Na kraju pobeda, obezbedili smo plasamn u dalju fazu takmičenja što je najbitnije", rekao je Mitrović i dodao da očekuje nezgodnu utakmicu protiv Hrvata.