Sportske igre mladih
Alo!/Promo
Sportske igre mladih

Alo!/Promo

Sportske igre mladih, Foto: Alo!/Promo

* U prvoj fazi takmičenja, sportski događaji održani su u čak 24 grada Srbije

* Deca će u Beogradu boraviti na državnom finalu, koje će se održati od 22. do 27. jula 

* U drugoj polovini avgusta sledi veliko međunarodno finale u Splitu

Kada su pre šest godina Sportske igre mladih prvi put održane u Srbiji, niko nije ni slutio da će ova manifestacija za samo nekoliko godina napraviti pravi bum i na našim prostorima.

Prošle godine, postavljeni su mnogi rekordi, Igre su održane u čak 20 gradova Srbije i u međuvremeno postale su istinski brend.

Sportske igre mladih

Alo!/Promo

Sportske igre mladih, Foto: Alo!/Promo

Ove godine sve je počelo na proleće, kada je posebno priznanje za doprinos u razvoju ove manifestacije dobio Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Usledilo je i proglašenje Johanesa Hana, komesara za evropsku politiku i pregovore o proširenju EU, za novog ambasadora Igara.

Sportske igre mladih

Alo!/Promo

Sportske igre mladih, Foto: Alo!/Promo

U prvoj fazi takmičenja, sportski događaji održani su u čak 24 grada Srbije. Karavan radosti i prijateljstva posetio je Novi Sad, Opovo, Petrovac na Mlavi, Kikindu, Zrenjanin, Sombor, Valjevo, Pančevo, Omoljicu, Banatsko Novo Selo, Zaječar, Niš, Surdulicu, Sremsku Mitrovicu, Irig, Beograd, Požarevac, Čačak, Kuršumliju, Sokobanju, Novi Pazar, Priboj, Zlatibor i Kragujevac.

Ambasadori Matić, Modrić, Džeko…

Ambasadori Sportskih igara mladih su poznata imena iz sveta sporta - Nemanja Matić, Luka Modrić, Edin Džeko, Predrag Mijatović, Dejvid Bekam, Sven Goran Erikson, Žoze Murinjo, Huan Karlos Navaro, Ivica Osim, Franc Bekenbauer...

Sledi druga faza, a ona će okupiti pobednike u čak devet sportova iz svih pomenutih gradova. Deca će u Beogradu boraviti na državnom finalu, koje će od 22. do 27. jula biti održano na Adi Ciganliji. U drugoj polovini avgusta sledi veliko međunarodno finale u Splitu.

- Sezona je puna pozitivnih utisaka i predivnih trenutaka. Za nas su svi pobednici. Oni koji na kraju dođu do pobeda u Splitu, samo su prvi među jednakima. Igre spajaju region i potvrđuju da sport probija granice - istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, koja ističe i najbliže saradnike - Zoricu Mijatović (sportski direktor), Slobodana Đurića (direktor sektora za informisanje), Mariju Mihajlović (asistent predsednice) i sve koordinatori po gradovima.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!