Šah
M.Stanković
Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković


Ukupno 74. takmičara svrstanih u 12. grupa, pokušaće da izbore plasman na završno državno takmičenje koje će se održati početkom maja u Subotici.

U Hotelu Novella Uno u Novim Banovcima besprekorni uslovi uz sve mere prevencije, kako bi se osigurao nesmetani boravak takmičara i njihovih pratilaca. Ono što je najznačanije je da se šah igra i da treba da se igra.

Veliki se potencijal krije u ovoj deci, budućim nosiocima priče u našoj zemlji, našoj budućnosti. Došli su iz svih krajeva Vojvodine i ono raduje jeste da su se uželeli šaha i svoji drugara, a za tabli protivnika.

Na žalost zbog straha od pandemije, nedostatka finansija ili škole koja je u jeku, nisu se svi odazvali, a kakav bi to tek bio spektakl.

Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković

Obično se ovaj turnir igra u vreme zimskog raspusta, ovoga puta, više puta odlagan, najzad je zakazan i na radost svih igra se od 31. marta zaključno sa nedeljom 04. aprila.

Šahovski savez Vojvodine je za pobednike obezbedio pehare i uz Šahovski savez Srbije besplatno učešće na završnom državnom turniru. To je dovoljno razloga da se ulog poveća i da se igra atomski šah.

Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković

Turnir su otvorili predsednik ŠSV Zoran Stanimirović i glavni sudija turnira Miodrag Stanković. U nerednim danima pratićemo dešavanja iz ovog lepog mesta...