Beogradski maraton
Tanjug/Dimitrije Goll 21.04.2018
Beogradski maraton

Tanjug/Dimitrije Goll 21.04.2018

Beogradski polumaraton, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll 21.04.2018

Srpska atletičarka, članica tima "Adidas Runners Belgrade", pobedila je u vremenu 1:24,52, ispred Šveđanke Katarine Engstrom (1:35,11) i još jedne Srpkinje, Tatjane Vasiljević (1:38,15).

Cvijanovićeva je prošle godine pobedila u trci na 10 kilometara i višestruka je šampionka i bivša reprezentativka Srbije na 3.000 metara stiplčez.

"Bila je ovo jedna od najboljih trka mog života i osećaj je zaista izvanredan. Ne osećam umor, samo radost i zadovoljstvo. Hvala svima na velikoj podršci, a sigurno je da ovo ne bih uspela da uradim bez pomoći mojih prijatelja iz AR Belgrade, koji su me sve vreme bodrili tokom trke. Spremala sam se prethodnih meseci vredno i nagrada je stigla. Očekivala sam dobar plasman, a sanjala sam prvo mesto. Eto, snovi se nekada zaista i ostvaruju", rekla je Cvijanovićeva, članica je "Adidas Runners Belgrade" tima, koji je bio najbrojniji na današnjoj trci sa preko 70 prijavljenih članova.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je navela, trku je istrčala baš kako je planirala.

"Nisam jurila vreme, već sam držala umeren ritam. Trčala sam četiri minuta po kilometru, od početka do kraja. Zaista sam uživala. Vreme je bilo idealno za trčanje i bio je ovo divan događaj koji ću dugo da pamtim", rekla je Biljana Cvijanović.

Mada se trčanjem trenutno bavi samo iz ljubavi, dok radi odgovoran i ozbiljan posao revizora, uspeva da održi visok nivo forme na kojoj bi joj pozavideli atletičari širom sveta.

"Treniramo u AR Belgrade tri puta nedeljno, gde se okupi preko 50 trkača na svakom treningu. Atmosfera je toliko dobra i zabavna, da ne propuštam nijedan termin. To mi pomaže da održavam formu i ritam i da se spremam za ovakve događaje. U timu je sve lakše i bolje, što se i danas pokazalo", istakla je Cvijanovićeva.

Na drugom Beogradskom polumaratonu učestvovalo je više od 3.000 takmičara iz 40 zemalja.