Filip Filipović
Alo/Marko Metlaš
Filip Filipović

Alo/Marko Metlaš

Filip Filipović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Vaterpolisti Srbije poraženi su u Budimpešti od selekcije Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva nakon drame i izvođejna peteraca rezultatom 10:9 (6:6). Kapiten "delfina" Filip Filipović istakao je nakon neuspeha da je ekipa dala sve od sebe, te pozvao sve na razumevanje nakon bolne eliminacije sa Evropskog šampionata.

- Imajući u obzir da smo dali sve od sebe, da smo se zaista borili. Da smo radili sve da odgovorimo na pravi način primili smo neke ružne golove. Ne bih da pričam mnogo o petercima, naš napad nije funkcionisao kao što smo želili i kao što zamislili. Ovo je sastavni deo sporta, treba biti sličan u emocijama u porazima kao u pobedama. Pokazali smo karakter, mladim momcima treba vremena da de naviknu. Zbog toga ne mogu da sudim. Pozivam vas da imate razumevanje, oni su mnogo mnogo uigraniji od nas - rekao je Filipović.

Da li ćete sada biti posebno naostreni za Olimpijske igre?

Bio sam dovoljno naoštren I večeras, bili smo dobro fizički pripremljeni. Treba da završimo ciklus, kao što smo rekli i pre takmičenja Srbija uvek ide na medalju.

Nismo imali mnogo vremena da razmišljamo, Španija je godinama u samom vrhu vaterpola.

Bio sam dovoljno naostren I veceras, bolo smp fizički pripremljeni. Imamo ciklus da zavrsimo ciklus, kao što smo rekli i pre takmičenja Srbija uvek ide na medalju.