Viđene su sjajne borbe
Alo!/promo
Viđene su sjajne borbe

Alo!/promo

Viđene su sjajne borbe, Foto: Alo!/promo

Loznički „Lagator“, dupke pun, kao nekada...

PROČITAJTE JOŠ:

Kažu, 30 godina je bilo potrebno da prođe, pa da ta sportska hala ugosti 4.000 ljubitelja boksa.

Našminkan za najveći derbi Superlige Srbije, osvetljen reflektorima i velikim video-bimom, „Lagator“ je u polumraku na momente ličio na čuveni „Medison skver garden“.

Krcata dvorana

Alo!/promo

Krcata dvorana "Lagator" u Loznici, Foto: Alo!/promo

Loznica možda nije kao Osma avenija, al’ je u četvrtak uveče bila bulevar srpskog boksa.

Dok se publika tiskala na tribinama, u ringu su sevale pesnice naših najboljih boksera. Dolazak stotinaka Valjevaca na vruće gostovanje dodatno je podigao temperaturu u hali - do tačke ključanja.

Ovacije za Borovčanina

Lozničani izuzetno cene Nenada Borovčanina, svog sugrađanina, velikog bokserskog šampiona, aktuelnog predsednika BSS-a. Prilikom predstavljanja gostiju, najveće ovacije, iskrene, dobio je Borovčanin, koji je uspeo da vrati stari sjaj našem boksu. A tek sprema nova iznenađenja...

Sportski sadržaj - filmski, s puno krvi i drame. Domaćin je sačuvao živu glavu i trijumfom od 12:4 ostao u trci za šampionskom titulom.

Baš tim rezultatom su u prvom delu sezone slavili Valjevci. Ukoliko u preostala četiri kola i jedni i drugi budu očekivano pregazili ostale rivale - majstorica bi predstavljala svojevrsno superfinale.

Nenad Borovčanin, predsednik BSS

Alo/D.Briza

Nenad Borovčanin, predsednik BSS, Foto: Alo/D.Briza

Osluškujući glas naroda u „Lagatoru“, mogli smo da čujemo kako bi jedan takav superduel bio i najpravedniji. 

Buldožer Vladimir Babić, superteškaš Loznice i kapiten reprezentacije Srbije, nema ništa protiv da i treći put izađe pred gromade iz plavog ugla ringa.

 Aleksandar Risimić, legenda srpskog boksa, čovek koji je 40 godina u tom sportu, iz ugla predsednika BK Loznica za „Alo!“ priča:

Risimić

Alo!/promo

Risimić, Foto: Alo!/promo

- Pojedinci nisu očekivali da ćemo se revanširati sjajnim Valjevcima, iako smo u četvrtak mogli da im nanesemo potpunu katastrofu, da ih sa 16:0 ispratimo kući. Bez obzira na sve, ubeđen sam da će Loznica odbraniti šampionsku titulu. Na Savezu je hoće li se o šampionu Srbije na kraju odlučivati u majstorici ili će neki drugi parametri odlučivati kome će trofej, ali mislim da bi majstorica mogla da se održi i u Beogradu. Želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi, gradonačelniku Loznice, koji voli boks i pomaže i ostale sportove, ne samo boks. Loznica ima fudbal, košarku, rukomet, odbojku, ali boks je simbol našeg grada, sport koji je bio za ponos i u staroj Jugoslaviji. Treba napomenuti i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše para dao boksu i sada bi bilo najbolje da superspektakl održimo baš u Beogradu. Lozničani i Valjevci bi, svakako, došli u velikom broju.