Bivši selektor Srbije rekao da ga boli odnos navijača prema reprezentaciji
alo.rs
Nenad Peruničić (Srbija)
Nenad Peruničić (Srbija), Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Nenad Peruničić je od početka devedesetih uz reprezentaciju, što kao igrač, što kao selektor.

Za to vreme mnogo je puta ukrstio koplja sa selekcijom Hrvatske.

Bio je među prvima koji je posle rata devedesetih izašao na megdan Hrvatima, dojučerašnjim saigračima, na Evropskom prvenstvu 1996.

- Duel s Hrvatima na EP 1996. bio je prvi duel posle rata, bilo koje dve sportske reprezentacije. To je nosilo jednu ogromnu težinu. Nije bilo, niti je moglo biti mržnje prema dojučerašnjim kolegama, samo emocije, njihove i naše. Odigrali smo jako dobro tu utakmicu i na kraju pobedili rezultatom 27:24. Otišli smo u polufinale, a Hrvati nisu prošli grupu. Tri meseca kasnije Hrvati su posle debakla na EP postali olimpijski šampioni u Atlanti. To govori o njihovoj, ali i našoj snazi - podsetio je Peruničić u priči za "Kurir".

Potom je još jednom podsetio na odnos navijača, priča ista kao i posle EP u Austriji, kada je naša selekcija u prvom krugu ispala, u grupi je u Gracu poražena od Hrvatske.

- Čovek sam koji kaže ono što misli, bez obzira na posledice. Na Evropskom prvenstvu prošle godine rekao sam da bih voleo da mi Srbi imamo navijače kakve imaju Hrvati. Mene su tada osudili. Zna se dobro što sam mislio. Na utakmici između nas i Hrvata bilo je 4.500 njihovih navijača, a naših stotinjak. Žao mi je što naši ljudi nemaju takvu pripadnost naciji kao oni. Kilometraža između Graca i Beča je ista kao između Zagreba i Graca, otprilike. U Beču živi 250.000 Srba. Eto, to me je zabolelo, zato sam to rekao. Nisam zamerio nikome, samo sam izneo svoje zapažanje. Svi su me napali zbog toga. Nisam ja balavac, znam šta pričam. Svako ko je dobronameran zna šta sam mislio. Mi smo negde izgubili nacionalnu pripadnost i meni to smeta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Marko

28.12.2020 17:24

Čovjek je u pravu! Pa Srpski novinari vrše kampanju po Beogradu da se navija za Hrvate Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija. I ispade da pola Beograda i navija za Hrvate

Звездан

28.12.2020 17:41

Фудбалерима, спортистима генерално, одговара кад су масе напаљене на њих јер је и зарада већа. Приче да се боре за ову или ону државу могу да прођу само код оних који немају своје проблеме и имају времена за бацање