silovanje
shutterstock
silovanje

shutterstock

silovanje, Foto: shutterstock

Novi skandal potresa Ameriku - nekadašnja zvezda San Franciska, Dejna Stablfild, osuđen je na 15 godina do doživotnog zatvora pošto je proglašen krivim za silovanje žene koja je došla kod njega na razgovor za posao bebisiterke. Kazna je objavljena pošto je sudija Artur Bokanegra odbio zahtev odbrane za novo suđenje. Šesti okružni apelacioni sud takođe je odbio predlog pravnog tima nekadašnjeg NFL igrača i člana "fortinajnersa".

Porota je u julu proglasila Stablfilda krivim za silovanje, nasilnu oralnu kopulaciju, nasilno zarobljavanje, a takođe je utvrdila da je u tom delu koristio pištolj. Proglašen je nevinim po optužbi za silovanje osobe koja nije sposobna da da saglasnost. Tužilac Stablfilda, čiji identitet nije saopšten javnosti, rekla je da je otišla kod njega na razgovor radi čuvanja dece 9. aprila 2015. Tvrdila je da joj je Stablfild poslao poruku pošto je otišla u kojoj je poručio da bi želeo da joj plati put. Kad se vratila, rekla je da joj je dao 80 dolara, a zatim zaključao vrata, odneo je u spavaću sobu na prvom spratu i napastvovao je. Policija je navodno pribavila poruke koje idu u korist njene verzije događaja.

Tužilaštvo je navodno NN osobu prikazalo kao intelektualno onesposobljenu i nesposobnu da da saglasnost za seks, što je porota nije prihvatila i oslobodila optuženog optužbe za iskorišćavanje osobe sa intelektualnim poteškoćama. Stablfildov advokatski tim navodno je osporio vremenski okvir tužilaštva i tvrdio da se tužiteljka vratila u Stablfildov dom radi plaćenog seksa. Dve žene su takođe navodno svedočile na suđenju tvrdeći da ih je Stablfild napastvovao, mada te tvrdnje nisu rezultirale podizanjem novih optužnica zbog problema sa zastarevanjem čina i jurisdikcijom.

Član šampionskog tima Fortinajnersa iz Superboula 1995. godine, Stablefild je proveo sedam godina tokom dva boravka u San Francisku. Bio je proglašen za defanzivnog rukija godine i najboljeg defanzivca sezone. Stablfildova karijera završena je 2004. godine. Igrao je za tri ekipe osim Najnersa. Bio je među onima koji su se 2009. godine izjasnili krivima za laganje federalnim istražiteljima o uzimanju droga za poboljšanje učinka usred skandala sa korišćenjem dopinga u NFL-u.

PROČITAJTE JOŠ: