Veselin Vujović
Rade Mićević
Veselin Vujović

Rade Mićević

Veselin Vujović, Foto: Rade Mićević

Završene su dve grupne faze takmičenja i došli smo do onog dela takmičenja u kom nema popravnog. Ko je iznenadio, ko je razočarao? Legendarni Vuja o svemu govori bez dlake na jeziku:

Kada govorimo o reprezentaciji Srbije, moramo da sačekamo EP 

- Siguran sam da bi Srbija prošla u drugu fazu Svetskog prvenstva. Ipak, u trenutku kad je Srbija dobila Francusku, Francuzi nisu bili na maksimalnom nivou spremnosti, tako da to nije realna slika mogućnosti izabranika Đerone i teško je prognozirati šta bi uradili u Egiptu. Moramo da sačekamo Evropsko prvenstvo jer sam siguran da će se Srbija plasirati i tada ćemo saznati koje su realne mogućnosti Orlova- jasan je Vujović. 

- 32 reprezentacije na SP u Egiptu je stvarno previše. Neke od selekcija nisu dostojno prezentovale rukomet, ali to je odluka IHF i treba je ispoštovati. Prijatno su me iznenadile reprezentacije Japana, Egipta, Argentine i oni su sjajno igrali. Od evropskih, odlično su se prezentovali Mađarska i Portugal, kao i Švajcarska koja je odlično iskoristila vajld kard. Razočaranja su „naše“ tri reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Makedonije i reprezentacija Belorusije, koja stalno nešto pokušava ali ne uspeva da valorizuje kvalitet igrača koje ima.

Oni su zaista sjajni

- Bilo je tu nekoliko veoma dobrih igrača u selekciji Japana, u reprezentaciji Švedske nekoliko igrača je dobilo priliku i svakako su je iskoristili. Ipak, moram istaći ovog malog Sergeja Kosorotova, koji je veliko iznenađenje i odigrao je na visokom nivou i sve nas je iznenadio. Neverovatan igrač je Kubanac u dresu Katara Karol Frankis, i evidentno je da je reč o sjajnom igraču- pohvalio je Vujović neke nove klince. 

Pred nama su četvrtfinalni mečevi. Ovo je za sve sportiste najvažniji nivo takmičenja, nakon čega slede dve prilike u borbi za medalje ili idu kući sa velikom gorčinom.

¼ FINALE 27. januar

Danska - Egipat / Španija - Norveška

Švedska - Katar / Francuska - Mađarska

Za vrsnog poznavaoca rukometnih dešavanja, kao što je Veselin Vujović, ipak nije sve unapred poznato:

Veselin Vujović

Rade Mićević

Veselin Vujović, Foto: Rade Mićević

- Biće veoma interesantno, Danska ima prednost u odnosu na domaću selekciju Egipta. Duel Španije i Norveške je finale pre finala, i tu je sve otvoreno, možda malu prednost dajem aktuelnim evropskim šampionima reprezentaciji Španije. U preostala dva para, čini se da će do finala doći neka od selekcija koja nije bila izraziti favorit za osvajanje zlata. Selekcija Švedske je došla bez 9-10 igrača, Mađarska ima jedan blok igrača iz Vesprema i Segedina, koji su se kroz Ligu šampiona izdefinisali i odlično igraju, veliko je pitanje šta mogu da naprave Francuzi, koji ne igraju dobro ali ne treba da podcenjujute velike šampione.

Rusija

- Ovo prvo takmičenje pod selektorskom palicom Velimira Petkovića je više uspešno nego neuspešno, ali malo je ostao gorak ukus nakon poraza od Šveđana. Ipak moram istaći veoma dobre partije protiv Slovenije i Belorusije tako da su Rusi izgledali mnogo bolje, nego na prethodnim takmičenjima- rekao je Vujović.

Vujović ističe da je očekivao Skandinavsko finale, ali ovakav rasplet situacije po njemu najverovatnije znači da će u finalu igrati Danska i Francuska.

Lino je zaslužio lepši oproštaj

- Nažalost, on je svojom izjavom i podnošenjem ostavke u pola prvenstva dao jedan veliki autogol i njegova karijera se završava krajnje neočekivano na nimalo lep način - prokomentarisao je Vujović nedavnu aferu reprezentacije Hrvatske.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: