Beogradski maraton
Alo Marko Metlas
Beogradski maraton

promo

Beogradski maraton, Foto: promo

Beogradski maraton koji će se 26. aprila održati 33. put biće posvećen temi solidarnosti sa osobama sa invaliditetom i borbi za potpunu pristupačnost za kretanje, akcijama za uklanjanje prepreka i izgradnji infrastrukture koja bi omogućila kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama i majkama sa decom.

Član Upravnog odbora Srpskog filantropskog foruma i predsednik Fonda B92 Veran Matić pozvao je Udruženja osoba sa invaliditetom da se uključe u pripreme za maraton, a lokalne samouprave, kompanije i pojedince da se aktivno uključe u sve aktivnosti uklanjanja barijera koje danas postoje.

U pripremi za maraton, kao i tokom maratona, biće ponuđeni konkretni projekti u cilju poboljšanja pristupačnosti i prikupljaće se donacije kompanija i građana za realizaciju, navodi se u saopštenju Fonda B92.

Kako se navodi, biće organizovani i javni treninzi širom Srbije u kojima će učestovati osobe sa invaliditetom i svi koji žele da budu deo akcije.

Predviđene su i kampanje, informativne i edukativne aktivnosti kojima će se stvarati uslovi za donošenje adekvatnih propisa, pojednostavljivanje procedura, stvaranje kulture tolerancije i solidarnosti.