Olimpijske igre u Tokiju
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA
Olimpijske igre u Tokiju

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Olimpijske igre u Tokiju, Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Olimpijske igre će se održati prema planu, tvrdi predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta. Tomas Bah je izrazio uverenje u intervjuu japanskoj novinskoj agenciji “Kjodo” da će se 23. jula svečano otvoriti Olimpijske igre u Tokiju.

Čelnik olimpijskog pokreta očekuje da će uprkos svim problemima ovog leta planeta gledati najbolje sportiste u Tokiju i da ovaj scenario nema nikakv plan B. Ove spekulacije krenule su pre nekoliko dana nakon što je zabeležen veliki porast zaraženih koronavirusom u Japanu, pa se zbog toga krenuli nezvanični nagoveštaji odlaganja ili otkazivanja Igara u prestonici “zemlje izlazećeg sunca”.

– U ovom trenutku nemamo razloga da verujemo da se Olimpijske igre u Tokiju neće otvoriti 23. jula na olimpijskom stadionu u Tokiju. Zbog toga ne postoji plan B i zato smo potpuno posvećeni tome da ove Igre učinimo sigurnim i uspešnim – rekao je Bah.

U Japanu je ponovno uspostavljeno vanrednog stanja, što Baha, ipak, upućuje na opreznost, pa stoga ne isključuje mogućnost da se smanji broj gledalaca na borilištima.

PROČITAJTE JOŠ: