Aleksandar Atanasijević
Profimedia
Aleksandar Atanasijević

Profimedia

Aleksandar Atanasijević, Foto: Profimedia

Plasirali su se u finale Serije A, jedne od najjačih liga na svetu, a očekuje ih i završni turnir Lige šampiona. Peruđa je regularni deo sezone završila na čelu tabele, potom je eliminisala Ravenu, a u borbi za finale i Trento. Odluka je pala u majstorici, u kojoj su Atanasijević i njegovi saigrači slavili sa 3:0, po setovima 25:12, 25:20, 30:28. Srpski odbojkaš tu utakmicu je završio sa 11 poena.

"Bila je ovo jedna od najtežih serija otkako igram u Italiji. Međutim, svi smo bili svesni da ukoliko želimo da igramo u finalu, sigurno će biti mnogo teških momenata i da moramo da budemo spremni da izdržimo sve. Trento je jedna od najboljih svetskih ekipa, što se videlo tokom čitave serije", naglasio je Atanasijević.

Samim finalom odbojkaši Peruđe ne žele da se zadovolje. U dosadašnjem delu sezone su osvojili dva trofeja, i to prva dva u istoriji kluba – Superkup i Kup Italije, oba puta pobedivši Lube. Upravo tim iz Ćivitanove, ujedno aktuelni šampion Italije, biće im rival u borbi za titulu.

"Finale nam je bilo cilj od početka sezone. Bili smo prvi tokom regularnog dela sezone i na neki način smo se od samog starta i spremali za finalnu seriju. Posle dva trofeja ove sezone, drago nam je što smo i dalje u konkurenciji za preostala dva. Sigurno je da ćemo do kraja sezone dati sve od sebe", istakao je korektor Peruđe.

Peruđa je tokom svoje istorije dva puta stizala do finala i oba puta je poražena – 2014. i 2016. godine. Protivnik joj je ekipa koja je četiri puta stizala do trona, dva puta u poslednje četiri sezone.

"Igrali smo dobro tokom cele sezone, očekivanja su da nastavimo da pružamo partije kao do sada i pokušamo da iskoristimo prednost domaćeg terena, koja nam i te kako znači kada se igraju važne utakmice. Lube je ekipa sa kojom smo navikli da igramo baš takve mečeve, uživaćemo u svakom trenutku na terenu", rekao je Atanasijević.

Finalna serija italijanskog prvenstva počinje u nedelju, ali ona neće označiti kraj sezone za Peruđu. Atanasijevića i saigrače čeka još završnica Lige šampiona u Kazanju, kada će im 12. maja rival biti domaći Dinamo, u reprizi prošlogodišnjeg finala elitnog takmičenja. Srpski odbojkaš veruje da njegov tim ima ono što je potrebno da bi kompletirao savršenu sezonu.

"Potrebno je da radimo ono što smo radili do sada i verujemo da možemo da igramo sa svakim", jasan je Atanasijević.

U finalu Serije A utakmice će se igrati na svaka tri dana, a Peruđa i Lube će naizmenično biti domaćini. Serija se igra na tri pobede.