Armin Sinančević
Epa
Armin Sinančević

Epa

Armin Sinančević, Foto: Epa

„Sutra (subota) neki je miting u Dohi, udahni duboko i rastereti se, neka bude šta biti mora! Samo opušteno, isto kao u kvalifikacijama!“

PROČITAJTE JOŠ:

Ovako je srpski rekorder Dragan Perić, danas 55-godišnjak, uz čestitke, dabome, ohrabrio svog (i Kolašinčevog) naslednika u društvu svetski cenjenih bacača kugle Armina Sinančevića. Taj „neki miting“ je, znamo, finale šampionata planete (počinje u 19.05). Znamo i da će nas mladi div iz Brodareva (23) ponovo obradovati, kao u kvalifikacijama (21,51 metar). Ako ničim drugim, a to u razgovoru za „Alo!“ jasno najavljuje, ono bar bespoštednom borbom s titanima.

Rekao si pre SP da očekuješ sigurno finale i eto ga. Otkud tolika samouverenost?

- Da, rekao sam jer sam stvarno vredeo za to i eto, to se i desilo. Samouveren sam zato što sam spreman za mnogo velike rezultate. Naravno, verujem u sebe - poručuje iz Dohe za naš list Armin Sinančević, novi junak Srbije.

DIV IZ BRODAREVA U 2019.

20,05 m Maj, miting u Baru

20,44 m Jun, miting u Zenici

20,74 m Avgust, miting u Pljevljima

20,58 m Septembar, Balkanijada u Pravecu

21,51 m Oktobar, SP u Dohi

 Bacaš kuglu tek četiri godine. Kratak period za dostizanje ove daljine, zar ne?

- Malo ko zna da sam od te 2015, kad sam počeo, pauzirao godinu i po zbog povrede ruke, pa ispada da sam trenirao ukupno samo dve i po godine. (smeh)

Atletika ti nije prvi sport?

- Prethodno sam trenirao fudbal, odbojku i boks - otkriva momak visok 192 centimetra i težak 110 kilograma.

Po ulasku u finale, rekao si da si to uradio za Srbiju i svoju porodicu, a šta sad i zemlja i porodica mogu da očekuju? Da li je medalja realan domet?

- Da, ovo sam uradio za našu zemlju i moju porodicu. Znam da sam napravio nešto posebno, ali sad neću sebi da stvaram pritisak. Svestan sam da sam među favoritima po rezultatu, međutim, želim da uđem u takmičenje rasterećen, pa šta bude. Naravno, trudiću se da bacim kuglu što dalje, ako može i 22 metra.

Čestitkama i komentarima nema kraja (ponos Brodareva, svaka čast, alal vera, brate, bravo, majstore...), i naš rekorder Dragan Perić ti je čestitao. Koliko ti to znači, osećaš li tamo u Kataru da imaš podršku iz Srbije?

- Osećam i mnogo mi znači. Sve to mi daje vetar u leđa za finale.

Dalekim hicem u kvalifikacijama, ujedno, izborio si i normu za Tokio 2020. Medalja na Olimpijskim igrama sigurno bi bila kruna tvoje karijere.

- Svega sam svestan i presrećan. Samo molim boga za zdravlje, pa ćemo videti - zaključuje u razgovoru za „Alo!“ Armin Sinančević, finalista Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO

Slavlje na kraju utakmice Crvena zvezda - Olimpijakos