Armin Sinančević
EPA-EFE/YAHYA ARHAB
Armin Sinančević

EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Armin Sinančević, Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Lazar Anić zauzeo je šesto mesto u finalu skoka u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Torunu.

Anićev najbolji rezultat u finalu bio je skok od 7,81 metar, to me je bio rezultat u prvoj seriji. Prestupio je u drugoj i trećoj seriji, a zatim je redom skakao 7,54, 7,62 i 6,28 metara.

Titulu šampiona odbranio je Grk Miltiadis Tentoglu sa 8,35 metara, što je trenutno najbolji svetski rezultat. On je posle toga dva puta prestupio, a propustio je tri serije skokova.

Srebrnu medalju osvojio je Šveđanin Tobijas Montler državnim rekordom od 8,31 metara. Finac Kristijan Puli osvojio je bronzu sa 8,24 metara, što je novi državni rekord.

Armin Sinančević zauzeo je šesto mesto u bacanju kugle.

On je u finalu imao samo jedan ispravan hitac, u trećoj seriji je bacio 20,74 metara.

Zlatnu medalju osvojio je Čeh Tomaš Stanek sa 21,62 metara. To je najbolji rezultat sezone.

Poljak Mihal Haratik nije uspeo da odbrani zlato, bio je druga sa 21,47. Bronzanu medalju osvojio je Filip Mihaljević iz Hrvatske rezultatom 21,31 metara.

Britanska atletičarka Ejmi-Elois Markovc osvojila je zlatnu medalju u trci na 3.000 metara. Ona je pobedila u neizvesnoj završnici rezultatom 8:46,43 minuta, što je njen lični rekord.

Francuskinja Alis Fino osvojila je srebro ličnim rekordom 8:46,54, dok je bronzu osvojila Britanka Veriti Okenden sa 8:46,60 minuta, što je njen lični rekord.

Portugalka Oriol Dongmo osvojila je zlato u bacanju kugle rezultatom 19,34 metara. Srebrnu medalju osvojila je Šveđanka Fani Ros državnim rekordom 19,29 metara. Nemica Kristina Švanic osvojila je bronzu sa 19,04 metara.

PROČITAJTE JOŠ: