Odbojkašice Srbije
Foto: AP/AP Photo/Virginia Mayo

Odbojkašice Srbije nastavljaju da ređaju pobede! Nakon što su na Evropskom prvenstvu osvojile srebro odmah su odletele za Ningbo u Kini gde su počele kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. U prvom meču turnira naše dame su savladale Meksiko 3:0 (25:16, 25:19. 25:23).  

Izabranice Đovanija Gvidetija su rutinski savladale rivala, a od starta meča se videla razlika u klasi. Jedino je u trećem setu uspeo Meksiko da drži prednost od tri poena, ali je u finišu naš tim podigao nivo igre i završio posao. 

ORLOVI DOBILI NAREDNOG PROTIVNIKA Odbojkaši Srbije saznali rivala u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Najefikasnija u našem timu bila je Katarina Lazović sa 13 poena, Ana Bjelica je imala dva poena manje, a igralo se u dosta "šarenom" sastavu pošto je selektor odmorio Tijanu Bošković i neke nosioce igre sa Evropskog prvenstva. 

Naredni rival Srbije na kvalifikacionom turniru je Ukrajina sa kojom se sastajemo u nedelju od 10:00 po srpskom vremenu. Plasman u Pariz će obezbediti dve najbolje selekcije iz naše grupe u kojoj su Srbija, Meksiko, Ukrajina, Holandija, Češka, Kina, Dominikanska Republika i Kanada. 

U subotu je Srbija dobila još jednog učesnika na Olimpijskim igrama pošto je plasman u Pariz samim izlaskom na teren protiv Alehandra Davidoviča Fokine u Dejvis kupu izborio Novak Đoković.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading