Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: Promo/OSS

 

Veče uz šampionke, veče uz naše zlato, što srpske odbojkašice uistinu jesu. Aktuelne su svetske prvakinje, dvostruke uzastopne, a evo ih i pred evropskom titulom. Doći će i ta olimpijska, brzo će Pariz...

Srpske odbojkašice

EPA/Olivier Matthys

 

Niz medalja Srbije

2015. bronza EP
2016. srebro OI
2017. zlato EP
2018. zlato SP
2019. zlato EP
2021. bronza OI
2021. srebro EP
2022. zlato SP
2023. zlato/srebro EP

 

Gvideti protiv tazbine

Đovani Gvideti i Danijele Santareli su zamenili mesta na klupama Srbije i Turske. Naš Italijan, znači, večeras udara na zemljaka, ali i na svoju tazbinu. Gvideti je, naime, u braku s turskom odbojkašicom, bivšom reprezentativkom Bahar Toksoj (35). Možda će i ona, bar zbog svog dragog s kojim ima ćerkicu, navijati za Srbiju...
- Treneri su samo dirigenti, muziku će stvarati odbojkašice Srbije i Turske - istakao je turski zet, a srpski selektor.

U srcu Evrope, dakle, najbolja igračica planete Tijana Bošković i saigračice napadaju kontinentalni tron na kojem su bile od 2017. i nesrećno spale na prošlom EP u Beogradu. Večeras u Briselu (20.00, Arena premium 2, RTS1) idu na četvrto evropsko zlato Srbije.

Melisa Vargas

EPA/Olivier Matthys

 

Turkinje? Nikad dalje od srebra, pa nek ostane tako... Da, pobediše favorita Italiju na krilima rođene Kubanke Melise Vargas, ali sad pred sobom imaju baš one koje su ih dobile u finalu EP 2019. i to u Ankari.

Tijana Bošković

OSS

 

- Sigurna sam da ćemo igrati mnogo bolje nego protiv Holandije u polufinalu i verujem da ćemo doneti još jedno zlato u Srbiju. Sećamo se nezaboravnog finala s Turkinjama, ovo nam je drugo protiv njih. Sjajna reprezentacija, igraju leto za pamćenje, osvojile su Ligu nacija, sad su u finalu... Ipak, imamo pozitivan skor protiv njih, posebno na važnim utakmicama, tako da, ponavljam, čvrsto verujem da ćemo osvojiti još jedno zlato - poručuje Tijana Boškovića iz prestonice Evropske unije.

Veče uz šampionke, ako bog da...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading