Wild Boars Kragujevac
Foto: Alo/Alo! J.V.

Divlji Veprovi su postali prvi tim u Srbiji koji je postigao takav uspeh, nadmašivši Vukove koji imaju devet šampionskih trofeja u svojoj kolekciji.

Divlji Veprovi nisu gubili vreme da pokažu svoju dominaciju, već su odmah na početku utakmice poveli u prvom napadu. Kvoterbek Isaiah Green je odveo svoj tim do 12-jardne linije Vukova i onda se povezao sa Ashton Heardom u end zoni za prvi tačdaun utakmice. Odbrana Kragujevca je odmah pokazala svoje prisustvo, stavljajući ogroman pritisak na kvoterbeka Vukova, Joshuu Cartwrighta. Veteran Vladimir Radenović je sekovao kvoterbeka Vukova u njihovoj end zoni, što je rezultiralo sejfti i povećanjem vođstva Divljih Veprova na 9-0. To je postavilo ton za ostatak utakmice, pri čemu je Beograd imao problema da se nosi sa neumoljivim pritiskom odbrambene linije Divljih Veprova.

U drugoj četvrtini su povećali vođstvo izvanrednim pasom od 65 jardi između Greena i najkorisnijeg igrača lige, Strahinje Stepovića, čime su rezultat postavili na 16-0. Iako je kazna poništila sledeći tačdaun, Green se brzo iskupio pasom ka talentovanom Danijelu Zunđi u sledećem napadu, još više povećavajući razliku na 22-0.

Kako se prvo poluvreme bližilo kraju, Dimitrije Novaković je presekao pas od Cartwrighta u end zoni i vratio posed lopte Kragujevcu. Green je iskoristio tu priliku i povezao se sa Stepovićem za još jedan tačdaun, ostavljajući rezultat na impozantnih 28-0 na poluvremenu.

Vukovi su uspeli da se malo povrate malo na početku drugog poluvremena kada je Cartwright pronašao Jovana Davidovića za tačdaun, iskoristivši jedinu grešku Divljih Veprova na utakmici i smanjio vođstvo na 28-7. Međutim, Kragujevac je brzo povratio svoju koncentraciju i ponovno uspostavio dominaciju. Green je završio sledeći napad Kragujevca trčanjem od 24 jarda za tačdaun, a Heard je potom postigao tačdaun svojim trčanjem, ovog puta sa šest jardi udaljenosti, i povećao vođstvo na 41-7.

U tom trenutku utakmica je bila gotovo odlučena, ali Divlji Veprovi nisu bili zadovoljni. U poslednjoj četvrtini, Green je izveo svoj peti pas za tačdaun na utakmici, ovog puta ka Milanu Novakoviću, čime su zapečatili pobedu rezultatom od 48-7.

Izvanredna igra Greena donela mu je zasluženi naslov najkorisnijeg igrača finala.

Kragujevački Divlji Veprovi su zaokružili izuzetnu sezonu, postigavši besprekoran skor i osiguravši kako srpsko prvenstvo, tako i evropski CEFL Kup.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading