Tomislav Stevanović
Foto: Privatna arhiva/Tomislav Stevanović

Svoje učešće uzele su ekipe mladih rukometaša i rukometašica iz: Bora, Boljevca, Niša, Lebana,Vranja,Vlasotinca,Prokuplja i grada domaćina iz Leskovca.

Ovaj jedinstveni turnir mladih sportista na leskovačkih plus 26 stepeni Celzijusa organizovali su složno Kanclarija za mlade grada Leskovca,gradski Odbor za prevenciju borbe protiv bolesti zavisnosti i verskih sekti,kao i regionalna Sekcija rukometnih sudija i kontrolora.

U ime grada ovaj turnir , na kojem su briljirali igrači domaće ekipe iz Leskovca, je otvorio Andrija Antanasković član Gradskoig veća grada Leskovca i istaknuti leskovački rukometaš.

-Ove godine grad Leskovac je iz svog budžeta na ime finasiranmja projaketa iz oblasti sporta izdvojio oko 125 miliona dinara,a za sufinasiranje SRC“Dubočica“ dodatnih 144 miliona dinara. To ćemo činiti i tokom naredne 2024.godine…naglasio je Antanasković.

Takmičarima se u ime gradskih sportista i i regionalnih rukometnih sudija i kontrolora obratio Miloš Radojičić ,rukometni sudija, naglasivši da ovaj izvanredan turnir iziskuje i kvalitetnu ligu rukometa na pesku u kojoj bi mladi sportisti nastavili svoj nastup i što bolje se pripremili pred Olimpiojske igre u Francuskoj.

-Ovaj turnir je jedini u centralnoj Srbiji koji je obezbedio nagrade učesnicima.Tako za prvo mesto dobija se 40 hiljada dinara,za drugo 30 i za treće plasirano mesto 20 hiljada dinara“…,istakao je Radojičić.

Iznenadni letnji pljusak kiše donekle je poremetio ugodjaj brojnih posetilaca na otvorenim terenima SRC“Dubočica“ u Leskovcu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading