Vaterpolo
Foto: Promo/VSS

Srbija je vodila 6:3 posle dve četvrtine. Golovima Rašovića i Radulovića u poslednjem minutu trećeg dela poništen je ogroman trud Amerikanaca i poslednji deo je dočekan sa 9:6. Malo ko je verovao da može da se dođe do preokreta. Ali preokret je bio, Amerikanci su iskoristili sve što im je Srbija ponudila. Na kraju su golom Dauba 74 sekunde pre kraja stigli do vredne pobede.

Prva četvrtina je pokazala sigurniju igru Srba. Rašović je postigao dva pogotka. Posle vođstva Amerike 3:2 do izražaja je došao Ubović sa još dva pogotka i asistencijom Jakšiću koji je u poslednjim sekundama pogodio za 5:3. Dve asistencije je imao Vučinić.

Domaćin nije iskoristio dva igrača više početkom druge četvrtine. U kontri je Janković sjajno pronašao Rašovića i Srbija je imala 6:3. Bio je to period kada je meč trebalo da bude rešen. Ali, Jakšić nije iskoristio peterac a zatim sve što je urađeno sa igračem manje, upropašćeno je sa igračem više. Vajnberg u prvoj četvrtini sa jednom odbranom iz šest udaraca izdigao se do junaka utakmice. Sprečio je Srbe da odu na veću razliku, bio vetar u leđa svojim igračima.

Posle odmora Amerikanci su krenuli agresivno na obe strane terena. Sredinom četvrtine su smanjili na 6:5. Srbi su izgubili ideju u napadu, čak nije bilo ni kvalitetnih prilika. Post od skoro 11 minuta prekinuo je Martinović. Odmah zatim je Halok pobegao Raduloviću smanjio je rezultat 7:6 za Srbiju. U poslednjem minutu Rašović je iskoristio poziciju koju mu je omogućio Drašović a posle 40 sekundi Amerikanci su se kockali, ostavili Radulovića samog u dobroj poziciji. Pogodio je za 9:6.

Činilo se da je sve gotovo. Međutim u poslednjih osam minuta su igrali samo Amerikanci. Naš tim kao da se uplašio pobede, smirenost je odavno nestala. Da sve bude gore u druge dve četvrtine Srbija je samo jednom imala igrača više. Tada je kod 9:8 Stevanović zatražio tajm aut. Napad je bio slab, lopta loše dodana a u kontri je sastav Dejana Udovičića izjednačio tri minuta pre kraja. Drašovićev pokušaj nije bio uspešan, na drugoj strani je Daub postavio konačan rezultat. Pokušao je Strahinja Rašović, blok ili stativa, tek lopta nije bila u mreži. Još jednom je Srbija pokušala 14 sekundi pre kraja sa napadom ali je junak utakmice golman Vajnberg osvojio loptu i pobedu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading