Odbojka
Foto: EPA/EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

 

Nišlija Vukašin Rajković i Novosađanin Marko Makarić čine prvi tim Srbije. 

Kako prenosi Odbojkaški savez lažne države, naša ekipa nije izašla na teren, pa se tzv. Kosovo bez borbe plasiralo u četvrtfinale takmičenja.  

U borbi za polufinale igrali su sa ekipom Moldavije i izgubili, a potom su Moldavci pred nastavak takmičenja trenirali sa našim odbojkašima i sa ekipom Turske.

- Nadoknadili smo koliko je to moguće minutažu na pesku i spremni smo za prvo veliko takmičenje. Očekivanja oba tima su finala, jer smo svi zajedno uporni, vredni i dobri igrači! Zajedno treniramo na pesku i spremo se u Novom Sadu sa trenerima Milenom Matić, Nenadom Tatićem i Stefanom Bastom. Oba tima se spremaju za glavni turnir ove sezone, a to su Mediteranske igre u septembru - rekao je Rajković pre početka takmičenja.

 

 

Podsećanja radi i prošle godine naši odbojkaši su odbili da igraju sa selekcijom lažne države, pa su takmičenje završili na devetom mestu. 

- Kada smo saznali za Balkansko prvenstvo, znali smo da je jedna njihova ekipa tamo. Organizatori su znali kakva je situacija i sklonili su nas žrebom. Mi smo pobedili u prvom kolu, a oni su izgubili. Pred nama je bio meč protiv Turske. Znali smo da ako izgubimo od Turske idemo na njih. Cilj nam je bio da pobedimo Tursku, čak i da osvojimo prvenstvo Balkana. Tako smo i ušli u meč. Izgubili smo i znali smo šta nas čeka. Desio se scenario koji nismo priželjkivali. Medalja je bilo ranije, doći će ih još - rekao je pre godinu  dana Vukašin Rajković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading