Kopaonik Trka
Foto: Promo/Promo

 

Brdska trka „Trail race Kopaonik“ i brdsko-biciklistički događaj „Tri strane Kopaonika“ održaće se poslednjeg julskog vikenda i to od 28-30. jula 2023. godine, a u za vreme trajanja manifestacije, očekuje se da Kopaonik poseti preko 1200 učesnika i preko 5000 posetilaca.

Sportski vikend otvoriće trail trka „Trail race Kopaonik“ čiji je start zakazan za subotu, 29. jul sa početkom u 11 časova. „Trail race Kopaonik“ je jedna od najmasovnijih brdskih trka u Srbiji na kojoj je prošle godine učestvovalo preko 800 učesnika iz cele Srbije i regiona, a u okviru redovnih i kategorija za decu.

Učesnici mogu da odaberu jednu od dve staze, dužine 7 i 15 kilometara, a trčaće se nekim od najlepših predela Nacionalnog parka Kopaonik. Učesnici trke na 7km neće morati da savladaju veliku visinsku razliku, pa je ovo idealna prilika za sve one koji bi po prvi put da se oprobaju u svetu trčanja u prirodi, van asfaltnih podloga. Za mališane, tradicionalno će se održati i dečija trka „Trail race Kids“ koja će okupiti najmlađe učesnike različitih starosnih uzrasta od 2-12 godina.

Kopaonik Trka

Promo

 


Najmasovniji biciklistički maraton u Srbiji - „Tri strane Kopaonika“ održaće se drugog dana vikenda, u nedelju 30. jula, po deseti put. Maraton, koji je postao epicentar okupljanja svih ljubitelja biciklizma nudi učesnicima tri već dobro poznate staze „Beli meda“, „Jela“ i „Pančić“  i dve staze za sve popularniju kategoriju e-bike učesnika.

Za početnike i učesnike koji bi po prvi put da se oprobaju u zabavnoj stazi dugoj 20km tu je staza «Beli meda», idealna za ulazak u svet planinskog biciklizma. Staza nema veliku visinske razliku i u većem delu ide po jakim šumskim putevima što je čini idealnom za sve koji bi da se upuste u avanturu na dva točka. Za one malo spremnije, koji imaju više iskustva, ali i kilometara u nogama tu su staza „Jela“ duga 35km i staza „Pančić“ koja je namenjena iskusnim biciklistima koji će savladati dužinu oko 50km i visinsku razliku preko 1500 metara. Prateći trendove, ali i osluškujući potrebe ljubitelja biciklizma, ove godine će ponovo biti organizovane i e-bike trke na stazama „Beli meda“ i „Jela“ pa će svi učesnici koji imaju električne bicikle moći da učestvuju u odvojenim kategorijama.
Kopaonik Trka

Promo

 

Pored svih navedenih sportskih dešavanja ovaj vikend obeleže brojne druge zabavne aktivnosti poput kulturno-umetničke manifetsacije „Dani borovnice“, sajma na otvorenom sa izglagačima iz sveta sporta i rekreacije, muzičkog programa, organizovanih izleta, pešačkih tura i slično.

Proslavljajući 10. godina od osnivanja prve trke, organizator je ove godine za sve učesnike pripremio bogat učesnički paket, kvalitetnu takmičarsku majicu i medalju i bogat nagradni fond za najbolje učesnike, a dobra organizacija koja je postala sinonim za trke na Kopaoniku garantuju nazaboravni provod krajem jula na Kopaoniku! 

Redovne prijave otvorene su do kraja juna, a svi zainteresovani učesnici više informacija kao i link do prijava mogu potražiti na sajtovima trka www.trailracekopaonik.com i www.tristranekopaonika.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading