MAMA JE KRILA DELOVE PIŠTOLJA PO STANU Heroina srpskog sporta javno zapitala: Šta će detetu od 13 godina vatreno oružje u rukama?
EPA/Lindsey Parnaby

Proslavljena srpska strelkinja Ivana Maksimović Anđušić oglasila se na Instagramu dan nakon masakra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda. Ona je "okačila" snimak svog treninga sa puškom u ruci, uz priznanje da joj svaki ispaljeni metak stvara ogromnu muku. Sasvim je jasno i zašto, jer je u četvrtak ujutru učenik sedmog razreda u elitnoj beogradskoj školi ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja koji je pokušao da ga zaustavi.

- Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju? Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti ne možeš da se odbraniš? Vatreno oružje nije za decu, nije igra! Streljaštvom deca počinju da se bave u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i adekvatnu obuku.

- Ivana je govorila o vaspitanju svoje dece, koje ima u braku sa poznatim košarkašem Partizana, Danilom Anđušićem. "Iako bih volela da moja deca upoznaju streljaštvo, možda i da se bave time, za sve postoji vreme i mesto i oružje shodno godinama. Čak i ako dete pokazuje sklonost ka ovom sportu, a nema dovoljno godina... Tu su puške na metkiće, puške na laser i tako dalje. Deca su naše ogledalo, deca stiču hobije gledajući nas ili ono što im ponudimo. To neka nam je uvek na pameti, kao i da vaspitanje i sigurnost dece u našim rukama - rekla je Ivana.

Krvavi pir u centru Beograda nažalost je glavna tema u Srbiji i odlukom vlade proglašena su tri dana žalosti, počev od petka do nedelje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.    

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading