SRBIJA SPREMNA ZA OBRAČUN SA TURSKOM Uroš Bregar okupio rukometašice
RSS

Reprezentacija Srbije se okupila, a cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo u Dansku, Norvešku i Švedsku krajem godine. Da bi se to desilo naše devojke moraju da pobede Tursku u mečevima koji slede 7. i 12. aprila. Prvi duel se igra na gostovanju, a selektor Uroš Bregar je uveo novinu i nije pozvao samo prvi tim na okupljanje!

- Srećan sam što smo ova dva dana iskoristili za rad sa razvojnom ekipom. One su naša budućnost i neophodno je da ih pratimo, da unapređujemo njihovo taktičko i tehničko znanje, kao i fizičku spremu - rekao je on. 

Naš tim pojačan najiskusnijim i najboljim reprezentativkama spreman je za velika dela, a da bi se to desilo moramo prvo u petak u Turskoj da ostvarimo dobar rezultat. 

- Jedva čekam da počnemo sa radom, ali ono što je imperativ, jeste plasman na Svetsko prvenstvo. Činjenica da će u ovoj akciji učestvovati devojke koje su ostvarile najveće uspehe sa srpskom reprezentacijom (Lavko, Stoiljković i Liščević su bile deo srebrne generacije 2013. uz Radojević i Graovac koje su nosile reprezentaciju prethodnu deceniju) govori koliko je i njima važno da devojke na kojima ostaje ženski srpski rukomet dobiju priliku da odmere snage sa najboljim ekipama današnjice - dodao je selektor Srbije. 

Srbija prvu utakmicu igra u truskom gradu Giresunu 7. aprila od 17 časova po lokalnom vremenu, dok je revanš zakazan pet dana kasnije, u Beogradu, sa početkom u 18 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading