KONAČNO IZAŠAO IZ KOME Olimpijskom šampionu amputirane obe ruke i noge, moždani udar preživeo
Foto: Printscreen/Printscreen Instagram

Ruski klizač Roman Kostomarov (46), bivši svetski i olimpijski šampion, vodi najveću bitku života, a posle dva meseca u komi i definitvno se probudio.  

Naime, olimpijskom, svetskom i evropskom prvaku u umetničkom klizanju Romanu Kostomarovu (45) pre dva meseca amputirane su ruke i noge. Samo nekoliko dana kasnije nesrećni sportista doživeo je moždani udar i pao je u komu.

Klizača je, kako su preneli brojni mediji, obilazila supruga prerušena u medicinsku sestru, bila je sa njim i pružala mu podršku. Takođe, Svakodnevno ga obilazi neuropsiholog jer je neophodno da prođe psihološku rehabilitaciju.

- Moraće da prihvati da će od sada biti druga osoba, moraće da nauči da živi drugačije. Najpre ga čekaju mnogi udarci i shvatanje života neće biti isto. Bio je klizač, noge su mu bile sve. Sad sve moramo ispočetka da sagradimo - rekao je Bibigul Kušalijev, neurohirurg.

Kostomarov je osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine sa Tatjanom Navkom. U paru sa njom je dva puta osvajao svetsko prvenstvo i tri puta evropsko prvenstvo. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading