NOVI FORMAT TAKMIČENJA Poznat datum početka Prve lige Srbije u američkom fudbalu
Boško Bunuševac

Nova godina donela je novi sistem takmičenja, u kojem će se sedam ekipa, raspodeljene u dve grupe, boriti za novi naslov prvaka Srbije.

Grupa A:

Beograd Vukovi
Kragujevac Wild Boars
Zemun Blue Dragons
Novi Sad Wild Dogs

Grupa B:

Kikinda Mammoths
Požarevac Pastuvi
Bukurešt Rebels

Novi član „elitnog” takmičenja je ekipa iz Bukurešta Rebelsi koja je taj status izborila prošle sezone, osvojivši Drugu ligu Srbije.

Serbian Bowl titulu brani ekipa Vukovi iz Beograda, koji su prošle 2022. sezone u XVII Serbian Bowl-u savladali ekipu Kragujevac Wild boars rezultatom 24:17.

Sistem takmičenja

Kako nova pravila nalažu, u Prvoj ligi Srbije 2023, u ligaškom delu takmičenja, svaki tim igra protiv svakog tima u okviru svoje grupe dvokružno, bilo kao domaći tim, ili kao gostujući tim. Izuzetak je tim Bukurešt „Rebels“, koji će sve svoje utakmice igrati kao gostujući tim.

Posle odigranog ligaškog dela takmičenja, u “vajld kard” kolo plejofa ulaze trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi Grupe A, kao i prvoplasirani i drugoplasirani timovi Grupe B. Trećeplasirani tim Grupe A , kao domaćin, igra protiv drugoplasiranog tima Grupe B, dok četvrtoplasirani tim Grupe A, kao domaćin, igra protiv prvoplasiranog tima Grupe B. Pobednici utakmica “vajld kard” kola plejofa plasiraju se u polufinale.

U polufinalu, prvoplasirani tim Grupe A, kao domaćin, igra protiv lošije plasiranog pobednika “vajld kard” kola plejofa na tabeli nakon odigranog ligaškog dela takmičenja, dok drugoplasirani tim Grupe A, kao domaćin, igra protiv bolje plasiranog pobednika “vajld kard” kola plejofa na tabeli nakon odigranog ligaškog dela takmičenja.

 

 

Prvi mečevi igraće se 24/25. marta. Regularni deo sezone završiće se 9/10. juna, a plej-of 16/17. i 23/24. juna.

Konačno, Serbian Bowl, finale Prve lige Srbije, igraće se 7/8. jula 2023.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading