DOŠAO U RAT KAO DOBROVOLJAC Tuga: Poginuo poznati RUSKI sportista i veliki šampion
Shutterstock/ Freaktography

Poznati ruski sportista Sergej Uvicki poginuo je u ratu u Ukrajini dok je izvršavao borbene obaveze u Donbasu.

Četrdesetjednogodišnji Uvicki je bio šampion Evrope i generalni sekretar Kjokušin federacije,a bio je član dobrovoljačkog odreda "Sojuz" RSBI, koji čine više od 100 poznatih sadašnjih i bivših sportista i instruktora. 


- Kjokušin federacija Rusije izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Sergeja i svima koji su imali sreću da poznaju ovu svetlu osobu. Počivaj u miru. Uvek ćemo te pamtiti - navodi se u saopštenju organizacije na čijem čelu je bio poznai Rus.

Portal "superkarate.ru" takođe mu je posvetio tekst. 

- Bio je vlasnik jednog od najmoćnijih lou kikova u modernom kjokušinu. Sergej Uvicki imao je 41 godinu, bio je sportista iz Perma. Diplomirao na Permskom nacionalnom istraživačkom politehničkom univerzitetu. Majstor sporta međunarodne klase, šampion Evrope, osvajač srebrne medalje japanskog prvenstva i apsolutnog šampionata Evrope, višestruki pobednik raznih ruskih i međunarodnih turnira. Bio je generalni sekretar Ruske kjokušin federacije, vlasnik crnog pojasa trećeg dana. Borac, koji je tokom cele karijere bio deo elitnog ruskog tima borilačkih veština - piše u tekstu.

Obuka ovog dobrovoljačkog odreda bila je u Čečeniji u decembru prošle godine, a 5. januara su zvanično poslati na front.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (1)

Loading
niko ga nije

03.02.2023 00:23

bio po usima da bude dobrovoljac okupator u tudjoj zemlji