ĐERONA PRED POČETAK DRUGE FAZE Biće jako teško jer sve tri ekipe imaju različit stil igre
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Španski stručnjak je najavio da će njegovi izabranici u prvom meču druge faze protiv Norveške pružiti maksimum kako bi došli do pozitivnog ishoda.

-Biće jako teško jer su sve tri ekipe potpuno drugačijeg stila rukometa. Norveška sa zvezdama poput Sagosena (Sander) prvi je i najveći test. Veliki broj talentovanih igrača takođe predstavlja opasnost, ali spremićemo se što bolje i dati sve od sebe da uz dodatne prepravke u odbrani i uz raznovrsan napad koji nas je krasio u prvim utakmicama dođemo do željenog rezultata - rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u četvrtak u Katovicama protiv Norveške, utakmicu prvog kola Grupe III u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj.

Srbija je u drugu fazu Svetskog prvenstva prenela dva boda, dok je Norveška na prvom mestu sa četiri boda, koliko je prenela i Nemačka.

U četvrtak se u okviru Grupe III igraju i mečevi Katar - Holandija (15.30) i Nemačka - Argentina (18.00).

POZNAT RASPORED Rukometaši Srbije u drugoj fazi SP prvo protiv Norveške

Plasman u četvrtfinale osiguraće dve najbolje plasirane selekcije.

Đerona je dodao da su posle ubedljive pobede protiv Katara (34:24) analizirali taj meč, kako bi ispravili neke propuste.

-Sinoć smo do tri ujutru analizirali utakmicu protiv Katara jer iako je već arhivirana i druge ekipe gledaju naš video, moramo da vidimo propuste koje oni mogu da primete i da pokušamo to da ispravimo jer će nas sigurno napadati u tom segmentu. Od ovog jutra počeli smo da pripremamo naredna tri protivnika - ocenio je on.

Levi bek Uroš Borzaš rekao je da Norveška igra brzo, a da najviše prete sa bekovske pozicije.

-Najopasniji su na bekovskoj liniji, ali imaju odlična krila i odličnog golmana, tako da nam neće biti ni malo lak posao. Poslednjih nekoliko godina nisu osvajali medalje, ali su uvek bili u samom vrhu. Smatram da jedino ako damo naš maksimum, možemo da dođemo do pobede - zaključio je Borzaš.

Utakmica između Srbije i Norveške igra se u četvrtak od 20.30.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading