POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE ZA MUŠKARCE I ŽENE Inđić stigao Ivića na vrhu, Čoluškina ušla u seriju pobeda
ŠSS

Ovaj put je viđeno 4 remija, što ne znači da nije bilo borbe u tim partijama.

U konkurenciji šahista je došlo do određene promene u vrhu tabele. Do sada vodećem Velimiru Iviću pridružio se Aleksandar Inđić koji je crnim figurama savladao Ivana Martića. Prethodno su Velja

Ivić i Miloš Perunović remizirali nakon korektne igre.

ŠSS

 

Veliku šansu je propustio Nikola Radovanović protiv Ivana Ivaniševića. Nikola je u većem delu partije imao prednost u vidu dva pešaka više. Međutim, neoprezno je dozvolio Ivaniševiću da u kontranapadu osvoji ceo poen. Zaista šteta za mladog Radovanovića.

Svoj prvenac zabeležio je Vuk Đorđević. Pobedom nad velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem prepustio je fenjer svom sugrađaninu Miodragu Perunoviću koji je nakon 18 poteza sklopio primirje u duelu sa Aleksandrom Kovačevićem.

ŠSS

 

Nakon 4. kola vode Velimir Ivić i Aleksandar Inđić sa 3,5 poena. Pola poena manje ima Miloš Perunović itd.

Što sve više turnir odmiče, Irina Čoluškina igra sve sigurnije. U svom trećem uzastopnom derbiju slavila je isto toliko puta! U partiji protiv Marije Manakove je već posle 20 - tak poteza došla do tehnički dobijene pozicije. Svojim crnim d pešakom je stigla tik do promocije, pa je do tad vodeća Manakova obustavila dalji otpor.

ŠSS

 

POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE ZA MUŠKARCE I ŽENE Inđiću sudar generacija, het trik Velimira Ivića, Čoluškini i drugi derbi

Sigurnu igru prikazala je Marina Gajčin iz Apatina. Vrlo ubedljivo je kao crna savladala aktuelnu šampionku Jovanu Erić kojoj malo šta polazi za rukom.

ŠSS

 

Potpuno neshvatljivu grešku je napravila Ljilja Drljević koja je u potpunoj remi završnici lovaca načinila pravi “hara - kiri”. Na najgore mesto je postavila svog lovca, nakon čega je Milena Vujčić forsiranom izmenom lovaca ušla u dobijenu pešačku završnicu.

Jovana Srdanović i Anđela Bojičić su remizirale u određenoj varijanti Kraljeve indijke, kao i Anastasia Grozdanović i Anđela Dimitrijević, s tim da je Anastasia imala čistog pešaka više u damskoj završnici koju nije uspela da iskoristi.

ŠSS

 

Vode Milena Vujčić i Irina Čoluškina sa 3 poena, dok 2,5 poena imaju Marija Manakova, Marina Gajčin i Ljilja Drljević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading