Pojedinačno prvenstvo Srbije za žene i muškarce 2022: Ivić i Manakova poveli trku, Martić neprobojan
ŠSS

 

Кod muškaraca jedino velemajstor Velimir Ivić ima dve pobede, kao i Marija Manakova kod žena.

Trenutno najperspektivniji srpski igrač, velemajstor Velimir Ivić je imao vrlo tešku partiju protiv Vuka Đorđevića. Većim delom partije se nalazio u dosta podređenom položaju, i zahvaljujući protivnikovom cajtnotu je preokrenuo borbu u svoju korist.

Pobedu je zabeležio i srpski broj 1, velemajstor Aleksandar Inđić. On je belim figurama dosta lakše savladao selektora reprezentacije Miodraga Mićka Perunovića iz Niša. Pokušao je Mićko žrtvom pešaka da zamuti vodu u ionako teškoj poziciji, ali poslovno borbeni momak iz Stare Pazove je bio na visini zadatka.

Prava vatra je viđena u partiji Nikola Radovanović - Boban Bogosavljević. Već u 16. potezu samo skakač belog je bio razvijen, dok su ostalih 6 figura bili raštrkani po prvom redu! Crne figure su bile aktivno raspoređene, i očekivao se konačni udarac. Međutim, negde se desio “kratak spoj” i crni ne samo da je ispustio ogromnu prednost, nego je ušao u završnicu sa pešakom manje. Ipak, na kraju je podela poena najpravedniji ishod.

Pojedinačno prvenstvo Srbije za žene i muškarce 2022: Ivić i Manakova poveli trku, Martić neprobojan

ŠSS

 

Još jednom je oduševio autsajder prvenstva, Fide majstor Ivan Martić. On je kao beli veoma hrabro igrao protiv šestostrukog prvaka Srbije, velemajstora Ivana Ivaniševića. Većim delom partije je imao prednost. Ivanišević se odlično branio, iznudio izmenu dama i pozicija se brzo rasplinula u remi. Ovim, a i prethodnim rezultatom kad je savladao Vuka Đorđevića, Ivan Martić, inače profesor nemačkog jezika je dokazao da nije slučajno učesnik šampionata Srbije.

Najmanje zanimljiv meč su odigrali Aleksandar Кovačević - Miloš Perunović koji su se nakon 10. poteza sporazumeli na remi.

Кod dama je najveće iznenađenje pobeda Anastasie Grozdanović nad favoritom broj 3, Jovanom Srdanović.

U derbiju kola Jovana Erić je belim figurama pretrpela poraz od prekaljene Irine Čoluškine.

Drugu uzastopnu pobedu ostvarila je Marija Manakova. U dalekoj završnici topova i raznobojaca je slomila otpor Anđele Bojičić, iako se činilo da će se partija završiti remijem.

Manje više korektan remi je viđen u partiji između Marine Gajčin i Milene Vujčić, iako ni tu nije manjkalo žara i borbe.

Ipak, tragičar dana je svakako mlađana Anđela Dimitrijević koja nije uspela da iskoristi figuru više protiv Ljilje Drljević. Neshvatljivo je ostavila čistu figuru, pa je na kraju došlo do remija.

Sutra na programu je pravi šahovski klasik i sudar dva izuzetno borbena i oštra igrača, Ivana Ivaniševića i Aleksandra Inđića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading