VREME JE ZA SUDAR NAJBOLJIH Pristigli šahisti u Bajinu Baštu u borbi za šampionsku titulu
ŠSS

Prošle godine, posle velikih borbi, naročito u ženskoj konkurenciji, šampioni su bili Velimir Ivić prvi put, i Jovana Erić koja je to bila i već daleke 2011.

Biće zanimljivo i ove godine. Posle napornih sezona koje su imali naši najbolji šahisti, jer su uz nastupe za reprezentaciju, imali obaveze i u svojim klubovima, a mnogi su igrali i brojne turnire u zemlji i inostranstvu.

Kod muškaraca učesnici su: Aleksandar Inđić (2636), Velimir Ivić (2572), Miloš Perunović (2541), Ivan Ivanišević (2535), Boban Bogosavljević (2518), Aleksandar Kovačević (2480), Miodrag Perunović (2417), Nikola Radovanović (2414), Vuk Đorđević (2394) i Ivan Martić (2270).

Rejting ne mora ništa da znači. Pored rejtinga, faktori koji utiču na konačan plasman sigurno će biti i trenutna inspiracija, forma i naravno svežina da se odigra još jedan turnir. Na ovom prvenstvu nedostaje iz sastava reprezentacije jedino Robert Markuš. Borba za osvajenje prvenstva vodiće se upravo između šest velemajstora, dok će selektor Perunović, Radovanović, Đorđević i Martić pokušati da odigraju što bolje turnir i zabeleže što bolji plasman.

VREME JE ZA SUDAR NAJBOLJIH Pristigli šahisti u Bajinu Baštu u borbi za šampionsku titulu

Foto: Dejan Briza

 

 

U ženskoj konkurenciji nastupiće: Jovana Erić, Marija Manakova, Jovana Srdanović, Irina Čeluškina, Marina Gajčin, Ljilja Drljević, Anđela Bojičić, Milena Vujičić, Anđela Dimitrijević i Anastasia Grozdanović.

Nedostaju najbolja igračica Teodora Injac i Tijana Blagojević, koje su i naše reprezentativke. Neće igrati ni Adela Velikić.

U njihovom odstustvu, zasigurno će Erićeva, Manakova, Čeluškina i Drljevićeva kao bivše šampionke uz Gajčinovu zasigurno biti kandidati za prvo mesto.

VREME JE ZA SUDAR NAJBOLJIH Pristigli šahisti u Bajinu Baštu u borbi za šampionsku titulu

Alo/M.S.

 

 

Partije počinju od utorka 6. decembra od 15,30 i igraće se svakog dana u to vreme osim poslednjeg 9. kola kada će partije početi od 10 časova.

Glavne sudije turnira su Rade Goljović i Lena Miladinović, dok je direktor turnira Saša Jevtić.

Prenos partija uživo može se pored svetskih sajtova pratiti i na zvaničnom sajtu Šahovskog saveza Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading