BRAVO Arunovićeva i Mikec u finalu discipline vazdušni pištolj
Tanjug/Ap

Arunovićeva je u ženskoj konkurenciji zauzela drugo mesto u kvalifikacijama sa 587 krugova, koliko je pogodila i prvoplasirana Ana Korakaki iz Grčke.

Mikec je u muškoj konkurenciji takođe bio drugi, sa 583 kruga, jedan manje od Letonca Emilsa Vasermanisa. U takmičenju vazdušnom puškom za muškarce, Milutin Stefanović je zauzeo deveto, a Lazar Kovačević desetu poziciju. 

Obojica su za manje od krug i po bili daleko od finala u koje je, kao osmi, sa 626,2 kruga prošao Patrik Jani iz Slovačke. Teodora Vukojević je nadmetanje vazdušnom puškom u ženskoj konkurenciji završila na 12. mestu. Arunovićeva i Mikec će sutra gađati u prvoj fazi finala.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Takmičenje u Kairu se održava po specijalnim pravilima. U prvoj fazi finala osam najboljih će biti podeljeni u dve grupe. I Arunovićeva i Mikec će biti u grupama B, u koju su svrstani strelci koji su zauzeli drugo, četvrto, šesto i osmo mesto u kvalifikacijama.

Osvajači prva dva mesta po grupama prolaze u polufinale. U svakoj disciplini vazdušnim oružjem pobednik iz jedne će se sastati sa drugoplasiranim iz druge grupe u polufinalnim duelima.

U četvrtak će u kvalifikacijama u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava učestvovati Milenko Sebić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading