Ministar Gajić ugostio Davora Štefaneka i Zorana Mićovića
Ministarstvo sporta

Delegaciju SSS činili su predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, a ispred Paraolimpijskog komiteta Srbije gosti su bili predsednik Zoran Mićović i generalni sekretar Bojan Jaćimović.

Razgovar se vodio o budućim aktivnostima i izazovima koji očekuju srpske sportiste, a posebno paraolimpijce do početka Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, objavljeno je na sajtu Ministarstva omladine i sporta.

Ministar Gajić je istakao da će akcenat u narednom periodu biti na širenju sporta među decom i mladima.

Ministarstvo sporta

 

 

- Srbija je zemlja sporta i sportskih heroja, po tome smo čuveni širom meridijana. Decenijama i dan danas ceo svet se klanja našim sportskim asovima koji su naši najveći ambasadori. Čestitam kolegama Štefaneku i Mićoviću na radu, rezultatima, energiji koju neprestano ulažu u razvoj i izgradnju srpskog sporta. Sve čestitke našim paraolimpijcima stonoteniserima koji su na tek završenom Prvenstvu sveta osvojili četiri medalje, među kojima je i zlatna koju su iskovale Nada Matić i Borislava Perić Ranković u ženskom dublu. Nastavljamo dalje uz novi plan i program koji će se bazirati na podršci aktuelnim vrhunskim sportistima naše zemlje, ali ćemo veliki akcenat stavi na širenje i osnaživanje sporta među decom i mladima širom Srbije - izjavio je ministar sporta.

Davor Štefanek konstatovao je da se neolimpijski sportovi moraju ojačati.

- Ministar Gajić i ja imamo sjajnu saradnju već pet godina od kako sam predsednik Sportskog saveza Srbije, gde je on bio potpredsenik Skupštine. Izuzetno sam zadovoljan sastankom koji smo imali. Nastavljamo saradnju, kao što smo je imali i sa prethodnim ministrom. Kao sportista i sportski funkcioner uvek smatram da možemo više i bolje i nadam se unapređivanju zajedničkih ciljeva sada sa ministarstvom sporta. Neolimpijski sportovi koji su pod krovom ŠS moramo ojačati, jer imali smo situaciju u Tokiju gde smo jednom neolimpijskom sportu koji je u tom trenutku uvršten u program OI dobili olimpijsku šampionku Jovanu Preković - istakao je predsednik SSS.

Zoran Mićovih je rekao da je sastanak sa Gajićem je protekao u radnoj sportskoj atmosferi, kao u svlačionici pred utakmicu.

- Nismo se bavili ničim osim metodoloških stvari koje mogu da unaprede nacionalni sport. Svaku utakmicu, svaku taktiku treba unaprediti i napraviti je boljom, bržom i efikasnijom da bi Srbija mogla ostati na listi svetskih osvajača medalja i smatram da smo na dobrom putu - zaključio je predsednik Paraolimpijskog komiteta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading