MLADOST IZ NOVE PAZOVE U ELITI Deč i Kraljica PTT posustali, iz lige ispali Hercegovac, Car Uroš i Bačka
ŠSV

Rezultati 11. kola:

1. HERCEGOVAC - Gajdobra SOMBORSKI SAHOVSKI KLUB - Sombor 3 : 3

2. VOJVODINA - Novi Sad MLADOST - Nova Pazova 1½ : 4½

3. SENTA - Senta BACKA - Pacir 3½ : 2½

4. CAR UROS - Jazak MLADENOVO - Mladenovo 2 : 4

5. KRAJINA - Krajisnik DEC - Dec 3½ : 2½

6. SVETOZAR GLIGORIC - Pancevo KRALJICA PTT - Petrovaradin 3½ : 2½

Hercegovac i somborski ŠK Su odigrali miroljubivo odmah na početku. Somborski ŠK je već odavno obezbedio svoj status u ovoj ligi, a Hercegovac se kockao dogovorenim remijem. Trebalo je da se poklope kockice. Ipak, na kraju Hercegovac je ispao i naredne godine gledaćemo ga u trećem rangu takmičenja.

Između Vojvodine i Mladosti viđen je pravi sudar. Iako je ekipi Mladosti odgovarao i nerešen ishod, igralo se, jer Vojvodina nije želela da ona odlučuje o prvoligašu, već da to bude za tablom. Najpoštenije. U tom meču na prva dva stola viđena su dva brza remija i sve se odigralo na preostale četiri table. Prvo je Nikola Elez dobio Stikovića, Stamenković remizirao sa Omorjanom, a onda Stanković nadigrao Ilinčića, a Gavrić Đačanina i slavlje je moglo da počne. Titulu su su doneli Dragiša Blagojević, Siniša Dražić, Aleksandar Stamenković, Nikola Elez, Miloš M. Stanković, Siniša Vlatković, Vukašin Grčić, Živojin Gavrić, Milan Čečarić, Zoran I. Jovanović, Srbislav Subotić i Tigran Okilj.

Senta je u komšijskom derbiju nadigrala Bačku Pačir i na taj način sačuvala na domaćem terenu drugoligaški status i ako je delovalo da su već prežaljeni. Varga je doneo jedinu pobedu Bačkoj, dok su Senti doneli trijumf Kopaš i Vranić.

Car Uroš Jazak je važio za jednog od favorita. Ipak, na neverovatan način, ekipa je počela da klizi ka dnu da bi danas u direktnom okršaju protiv Mladenova bili poraženi. Dimtirijević je doneo jedinu pobedu za Car Uroš, dok su Sekulić, Parežanin i Kovačević slavili kod Mladenova. Treba napomenuti da se najduža partija igrala između Sekulića i Skvorcova. Da je kojim slučajem Skvorcov dobio, Car Uroš bi opstao u ligi.

Krajina se kao i prošle godine trgla na kraju i zasluženo opstala. Savladali su Deč koji je zauzeo visoku drugu poziciju kao debitant u ovoj ligi. Jedinu pobedu ostvarila je Irina Čeluškina, kojoj treba odati priznanje na odličnim partijama na ligi.

Svetozar Gligorić je bio najnepredvidljija ekipa. Na kraju su pobedili trećeplasiranu Kraljicu PTT. Šekačihin i Aleksa Petrović su doneli trijumf svojoj ekipi i ako je Nikola Petrović zabeležio pobedu za Kraljicu.

Treba napomenuti da su dva igrača sa najviše poena u ligi bili nekadašnji kadetski prvaci Srbije, Dejan Omorjan i Miloš M. Stanković. Oni su odigrali svih 11 partija i sakupili po 8,5 poena.

Konačan poredak: Mladost 23, Deč i Kraljica PTT po 18, Somborski ŠK, Vojvodina, Krajina i Svetozar Gligorić po 15, Senta i Mladenovo po 13, Hercegovac 12, Car Uroš 11 i Bačka 8.

Bila je ovo veoma neizvesna i krajnje uzbudljiva liga. Sa sigurnošću možemo da konstatujemo da su igrači svojom predstavom zadovoljili sve ljubitelje šaha. Po malo neočekivano ispale su ekipe Bačke i Car Uroša, za koje se mislilo da nisu ugroženi. Najprijatnije iznenađenje je ekipa Deča visokim drugim mestom, Kraljica PTT trećim mestom, ali i Svetozar Gligorić iz Pančeva koji je bio već viđen trećeligaš.

Još jednom treba čestitati ekipi Mladosti na ostvarenom prvom mestu i da joj poželimo dug prvoligaški status.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading