DRAMA DO POSLEDNJEG KOLA U SENTI Mladost vodi, Kraljica PTT preti, traže se tri ekipe koje napuštaju ovu ligu
ŠSV

Pogledajmo rezultate koji su odigrani u četvrtak:

Rezultati 9. Kola od 10,00 h

1 MLADOST - Nova Pazova SOMBORSKI SAHOVSKI KLUB - Sombor 3 : 3

2 HERCEGOVAC - Gajdobra BACKA - Pacir 3 : 3

3 VOJVODINA - Novi Sad MLADENOVO - Mladenovo 2½ : 3½

4 SENTA - Senta DEC - Dec 1½ : 4½

5 CAR UROS - Jazak KRALJICA PTT - Petrovaradin 2½ : 3½

6 KRAJINA - Krajisnik SVETOZAR GLIGORIC - Pancevo 3 : 3

Rezultati 10. Kola od 17,00 h

1 SOMBORSKI SAHOVSKI KLUB - Sombor SVETOZAR GLIGORIC - Pancevo 3 : 3

2 KRALJICA PTT - Petrovaradin KRAJINA - Krajisnik 2 : 4

3 DEC - Dec CAR UROS - Jazak 3½ : 2½

4 MLADENOVO - Mladenovo SENTA - Senta 1½ : 4½

5 BACKA - Pacir VOJVODINA - Novi Sad 2 : 4

6 MLADOST - Nova Pazova HERCEGOVAC - Gajdobra 4 : 2

U prepodnevnim časovima, Mladost je odmah remizirala sa Somborskim ŠK i iščekivala susret Kraljice PTT i Car Uroša. Car Uroš je imao sve u svojim rukama, ali je dozvolio da izgubi meč i da pred 10. kolo dovede Kraljicu PTT na prvo mesto. Vojvodina je neočekivano izgubila od Mladenova, jer se Vojvodini nije pojavio Dragojlović, a zbog nedostatka raspoloživih igrača izgubili bez borbe na toj tabli. Deč je visoko porazio Sentu i prikovao je za dno. Hercegovac i Bačka su vodili veliku borbu, ali Indijac Mušini neočekivano nadigrao Vargu i doneo prevagu i veliku pobedu svojoj ekipi. Krajina je imala šansu da pobedi Svetozara Gligorića, ali je Štrbac ispustio sigurnu pobedu protiv Petrovića. Bokan je nadigrao Čeluškinu, a Joksimović Kostića, i bilo je nerešeno.

U popodnevnim časovima, vodila se velika borba. Somborski ŠK i Svetozar Gligorić su odmah remizirali. Kraljica PTT je naletela na ekipu koja se bori za opstanak i koja traži kavgu. Posle velike borbe Čeluškina je nadigrala Gagića, dok je Joksimović nadigrao Dvornića i doneo trijumf svojoj ekipi. Nešto poput prošle godine, Krajina se čupa i opstaje. Deč i Car Uroš su vodili veliku borbu.Sve se odlučilo na prve tri table. Samani i Petakov su prevagnuli i doneli trijumf Deču, bez obzira na jedinu pobedu raspoloženog Skvorcova. Bačka Pačir je demolirana i ako za Vojvodinu nije igrao Dragojlović. Pobedama Lalića, Omorjana i najzad pobede Đačanina, Vojvodina je zakovala Bačku na poslednje mesto. U susretu Mladosti i Hercegovca, znalo se da je Mladost favorit. Zahvaljujući raspoloženim velemajstorima Blagojeviću i Dražiću i Milošu M. Stankoviću, Mladost je trijumfovala, bez obzira na poraz koji je doživeo Stamenković protiv Pajčina. Za sve je zaslužan straget Mladosti Milan Čečarić koji svojim autoritetom i znanjem, odlično predvodi svoju ekipu.

Nakon 10 kola Mladost ima 20, Deč i Kraljica PTT po 18, Vojvodina 15, Somborski ŠK 14 , Krajina i Svetozar Gligorić po 12, Car Uroš i Hercegovac po 11, Mladenovo i Senta po 10 i Bačka 8.

U poslednjem 11. kolu sastaju se: Hercegovac – Somborski ŠK,Vojvodina-Mladost, Senta-Bačka, Car Uroš-Mladenovo, Krajina-Deč i Svetozar Gligorić-Kraljica PTT.

U nekim opcijama za ulazak u prvu ligu ekipi Mladost je potreban i remi. Deč bi u tom slučaju trebalo da dobije maksimalno da bi bio prvi. Što se tiče opstanka tu je stvar složenija. Mladenovo ako pobedi Car Uroš, obezbedio je opstanak, a oteralo Car Uroša u niži rang. Senta čeka kiks Hercegovca protiv Somborskog ŠK i trijumf protiv Bačke kako bi obezbedilo opstanak. Bačkoj treba da se poklopi da pobedi Sentu i da u drugom meču Mladenovo i Hercegovac izgube.

U svakom slučaju, u petak dobijamo novog prvoligaša koji će predstavljati Vojvodinu u najelitnijem takmičenju u Srbiji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading