U SENTI PUCAJU STAKLA ZBOG ŠAHISTA  Borba za opstanak nema cenu
M.S.

 

Krajina je vaskrsnula pobedom protiv nezainteresovanog Somborskog ŠK. Na prve četiri table remi, ali su zato proradile „stare kajle“. Joksimović i Levnajić su pobedama doneli važan trijumf svojoj ekipi i tako nastavili da se bore za opstanak.

Svetozar Gligorić je neočekivano nadigrao Car Uroš Jazak. Činilo se da će biti nerešeno. Petrović i Kostić su doneli važna tri poena ekipi Svetozara Gligorića. Ipak šansu za nerešeno imao je Jazak. Svorcov je nadigrao i pobedio Bokana, dok je Rogač imao šansu da realizuje prednost koju je imao protiv Đorića. Ipak zbog greške u završnici raznobojaca, Đorić je znao da drži remi.

Kraljica PTT je nastavila da juri Mladost. Jedinu pobedu za Sentu ostvario je Vranić dok su za Kraljicu PTT trijumfovali Desnica, Remecki i Dvornić.

Deč i Vojvodina su svoj meč odigrali veoma brzo i on je završen miroljubivo uz podelu plena. Oni su verovatno svoj posao odradili ove godine, a to je opstanak bez ambicija za vrhom.

Pogledajmo rezultate 8. kola:

1. SOMBORSKI SAHOVSKI KLUB - Sombor KRAJINA - Krajisnik 2 : 4

2. SVETOZAR GLIGORIC - Pancevo CAR UROS - Jazak 3½ : 2½

3. KRALJICA PTT - Petrovaradin SENTA - Senta 4 : 2

4. DEC - Dec VOJVODINA - Novi Sad 3 : 3

5. MLADENOVO - Mladenovo HERCEGOVAC - Gajdobra 1½ : 4½

6. BACKA - Pacir MLADOST - Nova Pazova 1½ : 4½

Između Mladenova i Hercegovca viđena je komšijska borba. U toj borbi, Hercegovac je ponovo žrtvovao prvu tablu, ispomerao ekipu i stigao do trijumfa. Jedinu pobedu očekivanu ostvario je Nevedniči protiv Anđušića. Zato su Mušini, Pavkov, Pajčin i Alimpić trijumfovali za ekipu Hercegovaca i doneli važnu pobedu u borbi za opstanak.

U poslednjem meču ovog kola sastali su se Bačka i Mladost. Bačka ove godine igra dosta slabo što je samo potvrdila i protiv Mladosti. Udarne igle Mladosti Dražić i Stanković, uz Eleza koji igra sve bolje, doneli su važan trijumf ovoj ekipi, čime su zadržali i poen prednosti u odnosu na prvog pratioca Kraljicu PTT.

Nakon 8 kola Mladost ima 16, Kraljica PTT 15,Somborski ŠK , Deč i Vojvodinapo 12, Car Uroš 11, Hercegovac i Svetozar Gligorić po 10, Krajina 8, Bačka, Mladenovo i Senta po 7.

U narednom 9. kolu sastaju se: Mladost-Somborski ŠK,Hercegovac-Bačka, Vojvodina-Mladenovo, Senta-Deč, Car Uroš Jazak-Kraljica PTT i Krajina-Svetozar Gligorić.

Na osnovu tabele, videćemo velike borbe u mečevima ekipa koje se bore za opstanak. U četvrtak je prebogat šahovski predposlednji dan, jer su na programu dva kola.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading