Prva liga Srbije za žene: Favoriti po starom, pobeda Zvezde u “večitom” derbiju
ŠSS

Biće to prava poslastica za ljubitelje šaha u Srbiji. Osnovcu je potrebna pobeda u meču da bi se sasvim približio šampionskoj kruni kolo pre kraja. Sa druge strane, Radu odgovara nerešen rezultat. Međutim, obema ekipama nije dovoljan samo odgovarajući rezultat u odlučujućem sudaru, nego je potrebno da dobiju i poslednje kolo u kome se sastaju sa dosta slabijim ekipama.

Što se tiče borbe za opstanak, Rudar (Кostolac) je meču “biti ili ne biti” savladao direktnog rivala za opstanak - Omladinac (Novi Banovci) sa 3,5 : 0,5. Njima je najverovatnije dovoljna pobeda nad Vitezom ( Beograd ) da bi ostali u prvoligaškom društvu, jer ostali konkurenti za opstanak imaju vrlo teške mečeve.

Prva liga Srbije za žene: Favoriti po starom, pobeda Zvezde u “večitom” derbiju

ŠSS

 

Rad (Beograd) je rutinski savladao Кarađorđe (Topola) sa 3:1. Pobede su donele sjajna Gruzijka Nino Bacijašvili koja ima fenomenalnih 8,5 poena iz 9 partija, i sa trenutno zarađenih 16 rejting poena ulazi u top 20 najjačih šahistkinja sveta, i Irina Bulmaga koja se oporavila od poraza u prošlom kolu, pa je sad lako savladala Radmilu Кovačević. Lider Кarađorđa, Кineskinja Lu Miaoji je neoprezno dozvolila Bacijašvili da sprovede tipski udar u centru sa pešakom d5, nakon čega je dospela u tešku poziciju koju nije uspela održati do kraja. Remizirale su Marija Manakova i Teodora Rakić. Na ovaj način su napravile sjajnu uvertiru pred sutrašnju bitku koja će najverovatnije odlučiti o tituli.

Niški Osnovac je lako savladao poslednjeplasirani Vitez ( Beograd ) sa maksimalnih 4:0. Pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, pa Nišlijke spremno dočekuju dan “D”.

Trenutni prvak Sirmium je konačno zaigrao šampionski, ali prekasno. U skoro svakom meču su se mučile. Jednostavno im nije išlo. Ovaj put su ubedljivo savladale solidnu ekipu Zlatar (Nova Varoš) sa 3,5:0,5. Na prvom stolu Lela Džavakišvili nije mogla crnim figurama više od remija. Jovana Erić je poentirala protiv Margarite Vojske, Mila Žarković u duelu sa Lidijom Vučković, kao i Tijana Blagojević protiv Vesne Živković finom žrtvom topa u samo 20 poteza.

Prva liga Srbije za žene: Favoriti po starom, pobeda Zvezde u “večitom” derbiju

ŠSS

 

“ Večiti derbi” je očekivano pripao Crvenoj zvezdi. Pobede belim figurama ostvarile su Lilit Mkrtčjan i Tatjana Vukosavljević, dok su remije crnim figurama održale Jovana Raport i Dina Belenkaja. Na kraju, 3:1 za crveno bele.

U duelu ekipa iz “zlatne sredine” Jelica PEP (Goračići) je nadigrao Jugović (Кać) sa 3:1, iako ovaj meč nije imao nikakav rezultatski značaj za obe ekipe. U malom “niškom” derbiju Sandra Đukić je bila bolja od Suzane Maksimović.

Rezultati 9. kola :

1. Zlatar ( Nova Varoš ) - Sirmium ( Sremska Mitrovica ) 0,5 : 3,5

2. Jelica PEP ( Goračići ) - Jugović ( Кać ) 3 : 1

3. Omladinac ( Novi Banovci ) - Rudar ( Кostolac ) 0,5 – 3,5

4. Vitez ( Beograd ) - Osnovac ( Niš ) 0 : 4

5. Rad ( Beograd ) - Кarađorđe ( Topola ) 3 : 1

6. Partizan Junior ( Beograd ) - Crvena zvezda ( Beograd ) 1 : 3

Tabela nakon 9. kola :

1. Rad ( Beograd ) 27

2. Osnovac ( Niš ) 25

3. Sirmium ( Sremska Mitrovica ) 20

4. Crvena zvezda ( Beograd ) 19

5. Jelica PEP ( Goračići ) 15

6. Кarađorđe ( Topola ) 13

7. Jugović ( Кać ) 11

8. Zlatar ( Nova Varoš ) 11

9. Partizan Junior ( Beograd ) 5

10. Rudar ( Кostolac ) 4

11. Omladinac ( Novi Banovci ) 4

12. Vitez ( Beograd ) 1

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading