Prva liga Srbije za žene: Rad i dalje na vrhu, pobede Sirmiuma i Osnovca
ŠSS

U dosadašnjem delu lige najviše je pokazao beogradski Rad koji sa svih 4 pobeda predvodi čelo prvoligaškog društva, pri tom osvojivši 14 poena od mogućih 16! Ovaj put „stradao“ je Omladinac iz Novih Banovaca sa maksimalnih 4 : 0. Irina Bulmaga i Marija Manakova su nezaustavljive sa svih 4 pobeda. Prati ih čelna tabla, Gruzijka Nino Bacijašvili sa pola poena manje.

Trenutni prvak Srbije, sremskomitrovački Sirmium je prepustio samo pola poena ekipi Vitez iz Beograda. Mina Palamarević je odlično odigrala protiv Mile Žarković čiji je rejting veći za preko 500 poena, i taj remi je jedino što je Vitez mogao da postigne u meču.

I Osnovac iz Niša je bio neumoljiv, ovaj put protiv Rudara ( Кostolac ). Lider niške ekipe, a i reprezentacije Srbije, Teodora Injac je neočekivano belim figurama poražena od Bugarke Elif Mehmed. Na kraju je meč završen rezultatom 3 : 1 za Osnovac.

Prva liga Srbije za žene: Rad i dalje na vrhu, pobede Sirmiuma i Osnovca

ŠSS

 

Iz prikrajka vrebaju Crvena Zvezda ( Beograd ) i Jelica PEP ( Goračići ). Zvezdine igračice su bile nemilosrdne prema rivalkama iz Nove Varoši sa 4 : 0. Sjajnu završnicu je odigrala Jovana Raport, inače supruga svetske zvezde Ričarda Raporta. Demonstrirala je moć lovačkog para u partiji sa Viktorijom Radevom.

Interesantno je da sve igračice Crvene Zvezde imaju po 3 poena iz 4 partije.

Jelica PEP je teškom mukom savladao Partizan Junior ( Beograd ) sa 2,5 : 1,5. Rumunka Кozman je grubim greškama u tehnički dobijenoj završnici dozvolila Mileni Vujčić da preokrene partiju, a samim tim i meč.

Prva liga Srbije za žene: Rad i dalje na vrhu, pobede Sirmiuma i Osnovca

ŠSS

 

U meču između Кarađorđe ( Topola ) i Jugović ( Кać ) desila se pomalo bizarna situacija. Naime, igračica Jugovića Suzana Maksimović je potpuno nadigrala Mariju Urošević. U jednom momentu je imala očigledan mat u par poteza. Nakon tog propusta je i dalje imala ogromnu prednost. Pred vremensku kontrolu joj je pala zastavica, misleći da je odigrala svoj 40. potez. Taj poraz ipak nije uticao na konačno stanje u meču koji je završen pobedom Jugovića 2,5 : 1,5. Treba istaći sjajnu partiju između Lu Miaoji i Slovenke Laure Unuk. Bila je to vrlo oštra partija u kojoj je mlada Кineskinja prelepom žrtvom dame iznudila večiti šah.

Rezultati 4. kola:

1. Sirmium ( Sremska Mitrovica ) – Vitez ( Beograd ) 3,5 : 0,5

2. Rad ( Beograd ) – Omladinac ( Novi Banovci ) 4 : 0

3. Partizan Junior ( Beograd ) – Jelica PEP ( Goračići ) 1,5 : 2,5

4. Crvena Zvezda ( Beograd ) – Zlatar ( Nova Varoš ) 4 : 0

5. Кarađorđe ( Topola ) – Jugović ( Кać ) 1,5 : 2,5

6. Osnovac ( Niš ) – Rudar ( Кostolac ) 3 : 1

Tabela posle 4. kola :

1. Rad ( Beograd ) 12

2. Sirmium ( Sremska Mitrovica ) 10

3. Osnovac ( Niš ) 10

4. Crvena Zvezda ( Beograd ) 9

5. Jelica PEP ( Goračići ) 9

6. Jugović ( Кać ) 6

7. Zlatar ( Nova Varoš ) 6

8. Кarađorđe ( Topola ) 3

9. Omladinac ( Novi Banovci ) 3

10. Partizan Junior ( Beograd ) 1

11. Rudar ( Кostolac ) 1

12. Vitez ( Beograd ) 0

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading