Prva liga Srbije za žene: Nerešeno u derbiju, Rad poveo trku
ŠSS

 

Centralni događaj dana bio je sudar “titana” između vladajućeg šampiona - Sirmiuma iz Sremske Mitrovice i najbolje rejtingovane ekipe Srbije - Osnovac iz Niša! Na sve 4 table su sklopljeni remiji, tako da je meč završen 2 : 2. Naprotiv, bile su to vrlo borbene partije. Stiče se utisak da je Sirmium bio bliži pobedi, jer su poslednje dve table Tijana Blagojević i Mila Žarković imale dosta bolje pozicije koje nisu uspele da iskoriste. Sa druge strane, najbolja srpska šahistkinja i čelna tabla Osnovca, Teodora Injac je imala značajnu prednost u vidu lovačkog para i oslabljenog protivničkog kralja.

Nepreciznim potezima dozvolila je Gruzijki Leli Javahišvili da se konsoliduje, tako da je ubrzo potpisan pakt o nenapadanju. Jovana Erić i Aleksandra Malcevskaja su svoju partiju odigrale korektno, bez preteranih tenzija. Na kraju je sjajan meč završen 2:2.

Prva liga Srbije za žene: Nerešeno u derbiju, Rad poveo trku

ŠSS

 

Trenutnu situaciju je najbolje iskoristio beogradski Rad, koji je sa ubedljivom pobedom od 3,5 : 0,5 zaseo na čelo prvoligaškog karavana sa sve tri pobede. Ovaj put nisu imale milost prema Jelici PEP Goračići. Pobede su izvojevale Nino Bacijašvili, Irina Bulmaga i Marija Manakova. Poraz je ublažila Lena Miladinović remijem protiv Stefane Milutinović.

Šahistkinje Crvene Zvezde su minimalno savladale Jugović ( Кać ) 2,5 : 1,5 pobedama Lilit Mkrtčjan i Кsenije Tomin, dok je Dina

Belenkaja ( Crvena zvezda ) neočekivano poražena od Suzane Maksimović previdevši čitavu figuru.

Prva liga Srbije za žene: Nerešeno u derbiju, Rad poveo trku

ŠSS

 

Meč između Zlatar ( Nova Varoš ) i Partizan Juniora ( Beograd ) odlučila je Vesna Živković koja je na 4. tabli pobedom nad Eleonorom Tomanović donela tri boda ekipi Zlatar. Prethodno su sklopljena sva tri remija, tako da je meč završen 2,5 : 1,5 u korist novovaroškog tima.

U derbijima začelja Rudar ( Кostolac ) je ubedljivo poražen od Кarađorđe iz Topole 3,5 : 0,5, dok je Omladinac ( Novi Banovci ) bio bolji od beogradskog Viteza 2,5 : 1,5.

Rezultati 3. kola:

1. Osnovac ( Niš ) - Sirmium ( Sremska Mitrovica ) 2 : 2

2. Rudar ( Кostolac ) - Кarađorđe ( Topola ) 0,5 : 3,5

3. Jugović ( Кać ) - Crvena Zvezda ( Beograd ) 1,5 : 2,5

4. Zlatar ( Nova Varoš ) - Partizan Junior ( Boegrad ) 2,5 : 1,5

5. Jelica PEP ( Goračići ) - Rad ( Beograd )

0,5 : 3,5

6. Omladinac ( Novi Banovci ) - Vitez ( Beograd ) 2,5 : 1,5

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading