PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE Favoriti više nego ubedljivi
ŠSS

Bili su to mečevi gde su dosta jače rejtingovane ekipe igrale protiv timova sa slabijim rejtingom. Ne samo da su favoriti opravdali očekivanja, nego nijedna igračica iz pobedničke ekipe nije izgubila svoju partiju!

Najubedljive pobede izvojevale su timovi Jelice PEP Goračići i Crvene Zvezde sa po maksimalnih 4:0. I beogradski Rad je bio prejak za Zlatar Nova Varoš. Jedini remi ostvarila je Lidija Vučković protiv Teodore Rakić, tako da je meč završen 3,5 : 0,5 u korist Rada.

Aktuelni prvak Sirmium iz Sremske Mitrovice je ovaj put odmarao svoju čelnu

tablu Lelu Javahišvili, pa je “uskočila” kapiten Mila Žarković koja je finom žrtvom skakača u minijaturi savladala Milu Radenković. Pobedu od 3 :1 protiv Omladinac ( Novi Banovci ) potvrdila je Tijana Blagojević, uz remije Jovane Erić i Marine Gajčin.

PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE Favoriti više nego ubedljivi

ŠSS

 

Omladinsko prvenstvo sveta: Dvostruki trijumf Azerbejdžana, Ivić 14., Budisavljević 34.

Po rejtingu glavni favorit za osvajanje pobedničkog pehara, niški Osnovac je uspešno prebrodio i drugi meč, ovaj put protiv vrlo neugodne ekipe Karađorđe iz Topole. Briljantnu partiju odigrala je novopečena Poljakinja Aleksandra Malcevskaja. Ostavila je svog kralja u centru i pokrenula jak napad. Žrtvovala je topa, lovca i skakača. Njena protivnica, Radmila Kovačević je bila prinuđena da se odrekne materijala ne bi li se odbranila od matnog napada, pa je Malcevskaja sigurno privela partiju kraju. I Adela Velikić je

bila sigurna protiv Marije Urošević. Remizirale su Teodora Injac protiv Kineskinje Lu Miaoji i Anđelija Stojanović protiv Marije Petrović. Valja pomenuti Mariju Petrović koja je, kao najstarija učesnica takmičenja, remizirala u 1. kolu sa reprezentativkom Marinom Gajčin, a sad i sa trostrukom prvakinjom države Anđelijom Stojanović!

PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE Favoriti više nego ubedljivi

ŠSS

 

Rezultati drugog kola :

1. Sirmium ( Sremska Mitrovica ) - Omladinac ( Novi Banovci ) 3 : 1

2. Vitez ( Beograd ) - Jelica PEP ( Goračići ) 0 : 4

3. Rad ( Beograd ) - Zlatar ( Nova Varoš ) 3,5 : 0,5

4. Partizan Junior ( Beograd ) - Jugović ( Kać ) 1 : 3

5. Crvena Zvezda ( Beograd ) - Rudar ( Kostolac )

4 : 0

6. Karađorđe ( Topola ) - Osnovac ( Niš )

1 : 3

Sutrašnje 3. kolo donosi veliko uzbuđenje. Naime, u derbiju čitave lige sastaju se šampion Sirmium i glavni rejting favorit Osnovac ( Niš ).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading