FILMSKA PRIČA NAŠE ODBOJKAŠICE Aleksandra je prekinula medeni mesec, a onda postala svetska šampionka sa Srbijom
Printscreen/Instagram

 

Među zlatnim srpskim odbojkašicama, novim/starim svetskim prvakinjama, našla se i libero nemačkog Potsdama Aleksandra Jegdić, kojoj je ovo bilo debitantsko takmičenje u nacionalnom timu, ali to je samo jedan deo njene bajkovite priče koja je stala u nekoliko meseci, a krunisana u Poljskoj i Holandiji na Svetskom prvenstvu.

Njena priča je za solidan dokumentarni film.

Aleksandra se potajno nadala, ali nije sto posto bila sigurna da će doći poziv selektora Danijelea Santarelija za svetsku smotru, a ona je tih dana imala druge planove - udavala se.

 

 

I baš tih dana, kada je organizovala svoj najvažniji dan u životu, došao je poziv koji se ne odbija: selektor Srbije uvrstio je Aleksandru na spisak igračica na koje računa za Svetsko prvenstvo.

Njenoj sreći nije bilo kraja!

Jegdić je karijeru počela u novobeogradskom Radničkom, igrala za Kolubaru, Železničar i Spartak, a od 2018. godine član je nemačkog Potsdama. Aleksandra Jegdić se ovog leta udala, ali je zbog poziva za reprezentaciju prekinula medeni mesec.

O njenom nimalo zanemarljivom potezu pričao je selektor nacionalnog ženskog odbojkaškog tima Srbije Danijele Santareli.

 

 

- Odabrao sam najbolje i svaka od devojaka koje su na spisku su tu, jer to zaslužuju. Aleksandra se udala u julu. Pozvao sam je i rekao joj koja mi je ideja. Bila je na medenom mesecu. Verujem da nije bila srećna zbog mog telefonskog poziva, ali svakao jeste zbog poziva u reprezentaciju - rekao je italijanski stručnjak i dodao:

- Eto, prekinuo sam joj medeni mesec, da ne kažem, uništio. Divna je devojka, kao i sve ostale, brzo se uklopila u sistem rada.

Aleksandra Jegdić bila je presrećna što će braniti boje Srbije na Svetskom prvenstvu.

- Osećaj je prelep, prvo moje takmičenje za seniorsku reprezentaciju. Suprug je presrećan, razume šta znači igrati za A selekciju Srbije. Izuzetno je ponosan, i uz porodicu velika podrška - rekla je Aleksandra Jegdić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading