CRVENO-BELI SLAVE TITULU Nezanimljivo poslednje kolo, naša realnost, uz ispadanje Banjice
ŠSB

Rezultati 11.kola:

1. SK RADNIČKI-Zvezdara SK CRVENA ZVEZDA-Beograd 3 : 3

2. SK TURBINA-Vreoci SK LILA MA-Mladenovac 3 : 3

3. SK ITAKA-Beograd SK BANJICA-Banjica 3 : 3

4. SK BEOGRAD-Beograd SK PTT-Beograd 4½ : 1½

5. SK MIRIJEVO-Mirijevo SK BSKS NAPREDAK-Beograd 4 : 2

6. SK PARTIZAN-Beograd bye

Radnički Zvezdara protiv Crvene zvezde i Turbina protiv Lila Ma, odigrali su salonske remije i proglasile šampiona Premijer lige Beograda. Svako ima svoju računicu. Računica Crvene zvezde je bila da remijem osvajaju titulu i plasman u elitu. Sporazumom za tablama to je i učinjeno i tako se završilo uzbuđenje za prvo mesto. Njihovim remijem, Turbini i Lila Ma nije ništa preostalo, nego da i oni remiziraju, jer je stvar rešena. Verovatno bi Zvezda u samoj igri nadigrala Radnički Zvezdara, ali...

Itaka i Banjica su odigrali meč gde smo videli po jednu pobedu na obe strane. Zakić je nadigrao Mikluca i doneo prednost Itaki, ali je na šestoj tabli Zubić pobedio mladu Anu Bagaš i izjednačio. Ipak to nije bilo dovoljno i da se zadrži status u ovoj ligi, jer je na ostlalim tablama zabeleženo četiri remija.

Beograd je odigrao svoj meč protiv PTT-a u želji da popravi svoj plasman u čemu je i uspeo. Nadigrali su PTT zahvaljujući pobedama Savića, Jovanovića i Biočanina. Isto tako i Mirijevo se nadigravalo sa BSKS Napredkom i zabeležila trijumf. Pobede su ekipi Mirijeva doneli Mijatović, Petković i Petrić, dok je jedinu pobedu za BSKS Napredak ostvario Mitrović.

Treba odati priznanje ekipama koje su odigrale sve svoje mečeve kako za sebe, tako i za publiku.

Konačno stanje je sledeće:Crvena zvezda 18,Turbina 16, Lila Ma, Radnički Zvezdara i Partizan po 13, Mirijevo,PTT, Beograd i BSKS Napredak imaju po 8, Itaka i Banjica imaju po 2 poena, ali je Banjica ispala iz lige.

Srpskom šahu nedostaju mnogo borbenije partije. Čast izuzecima, ali treba se osloboditi kalkulacija, uživati u svakom trenutku ove igre i to pokazivati za šahovskom tablom kroz sinergiju koju donose ekipna takmičenja.

Crvena zvezda je zasluženo osvojila titulu, jer je svojim sastavom Budisavljević, Kotronias, Antić, Ivanov,Govedarica,Veličković,Ristić i Mašić i pre početka igre doveli protivnike da ih respektuju i proglase favoritima i pre početka takmičenja. Jedini otpor pružila im je ekipa Lila Ma, uz remi u poslednjem kolu protiv Radničkom. Svi se pitaju šta bi bilo kada bi bilo da su za ekipu Turbine protiv Crvene zvezde igrali Maksimović i Tadić. Ostaje da se nagađa. Najneprijatnije iznenađenje je ekipa Itake, koja je ušla u reformu tima i samim tim, bez pomoći oba Damjanovića ta ekipa nije za ovaj nivo takmičenja. Ostaje da se napomene da su Romantičari, dugogodišnji članovi ove lige pred početak takmičenja odlučili da ne igraju ovu ligu, čime su preseljeni u najniži rang takmičenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading