HAOS U FORMULI 1 Verštapena proglasili šampionom, a on upitao sudije: Da li ste sigurni?
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Niz bizarnosti dogodio se na Velikoj nagradi Japana. Na konferenciji posle trke u Japanu, komentator na stazi je objavio da je Maks Verštapen postao šampion, i to u trenutku kada je pričao drugoplasirani Šarl Lekler. Komentator je obavestio Šarla da je zbog silaska sa staze u poslednjem krugu kažnjen sa pet sekundi, tako da je završio kao treći, iza Pereza. Samim tim, Verštapen je na “Suzuki” osvojio dovoljno bodova da odbrani trofej.

Čak ni u Red Bulu nisu slavili, a Verštapen je prišao sudijama i pitao: "Da li ste sigurni? Da li ste sigurni da sam šampiona?".

Ferstapen je ubedljivo trijumfovao i došao do 12. pobede u sezoni, pa mu treba još jedna da izjednači rekord Sebastijana Fetela i Mihaela Šumahera. Na drugom mestu je bio Lekler, a na trećem Serhio Peres, da bi nakon kazne njih dvojica obrnuli pozicije.

Četvrti je bio Esteban Okon, peti Luis Hamilton, pa dalje idu Fetel, Alonso, Rasel, Latifi i Lando Noris. Rikardo, Strol, Cunoda, Magnusen, Botas, Džou, Gasli, Šumaher i nisu završili trku Albon i Sajns.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading