U BANJI VRUJCI PODIGNUTA TEMPERATURA Kostolac i Krupanjski vode, stanje na začelju takođe nepromenjeno
Foto/S.Jevtić

VŠK je i pored toga što je kvalitetniji sastav, naleteo je na ekipu NAIS iz Niša, koja se bori za opstanak, pokušava da se domogone bodova i protiv najjačih. U tome su zamalo uspeli. Ipak su poraženi minimalnim rezultatom zahvaljujući dobroj igri Todorovića protiv Živkovića i Božića protiv Živića. NAIS je ostvario pobedu na 6. tabli gde je Đorđević pobedio Stankovića.

U BANJI VRUJCI PODIGNUTA TEMPERATURA Kostolac i Krupanjski vode, stanje na začelju takođe nepromenjeno

M.S.

 

 

Rudar je imao pravu proveru i to protiv nezgodne ekipe Metalca. Ipak tako je samo delovalo na papiru, jer je Rudar odigrao odlično i slavio visokim rezultatom. Trijumf su doneli pobedama Marjanović protiv Ostojića, Spasić protiv Solomunovića i Pavlović protiv Kojovića. Videćemo u narednim kolima domete Rudara.

OŠK Paraćin je naleteo na izuzetno jaku ekipu Sloge iz Kraljeva. Protiv njih se nije moglo. Sloga je trijumfovala pobedama Dizdarevića protiv Atakišija, Dejana Nestorovića protiv Radojičića i Ravića protiv Cvetanovića.

Klupci 75 su se izgleda pomirili da su viđeni putnici u niži rang. Krušik ih je lako dobio zahvaljujući pobedama Isika protiv Markovića, Novoselskog protiv Maleševića i Ivanovića protiv Jakovljevića. Jedinu pobedu za Klupce je ostvario Danilović protiv Ozsakaliogla.

Krupanjski ŠK i dalje drži tron sa Rudarom. Ovoga puta savladali su nejake Kablove koji poput Klupca ne vide spas. Sava Živković je dobio Miloševića, Beguš Radosavljevića, Stanković Spasojevića i Blesić Ivanovića. Pobedu za Kablove je ostvario Blagojević protiv Dejana Živkovića.

Radnički Vodovod nije više jak kao ranijih godina, ali ih krasi mladost i ukoliko ovaj sastav bude i narednih godina, spremni su i za borbu za prvo mesto. Ipak savladali su AŠK u izjednačenom meču. Nikola Radovanović je nadigrao „žrtvu“ na prvom stolu Todorovića, doke je Luka Radović pobedom protiv Vlajkovića osigurao trijumf.

Posle 5. kola stanje na tabeli  je sledeće: Rudar i Krupanjski ŠK po 13, Krušik 12, Sloga 11, VŠK 2005 10, Metalac 9, OŠK Paraćin 8, Radnički Vodovod 5, NAIS 2, Aranđelovački ŠK 1, Klupci 75 i Kablovi bez poena.

Naredno 6. i 7. kolo se igraju u sredu, pa nema mnogo vremena za analizom. Praćenje uživo omogućava gledaocima da isprate koji su dometi ovih šahista. Treba izdvojiti u 6. kolu duele Sloge protiv Krušika i VŠK 2005 protiv Kostolca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading