ITALIJANSKI MEDIJI JAVLJAJU Ferstapen bi mogao da ostane bez titule?
Tanjug/Ap

"Gazeta delo Sport" tvrdi da su sumnje opravdane i ističe da će se čelnici FIA-e oglasiti u narednih nekoliko dana.

-Sezonu 2021. obeležilo je uvođenje ograničenja budžeta. Troškovi nisu mogli da pređu ukupno 147,4 miliona dolara (oko 130 miliona evra u 2021. godini), s tim da zarade vozača i komercijalne operacije nisu bili deo tog limita. Svako prekoračenje manje od pet miliona dolara, FIA smatra manjim prekršajem, ali je, navodno, Red Bul znatno premašio taj dozvoljeni minus - tvrdi italijanski list.

Tanjug/Ap

 

"Gazeta delo Sport" podseća da FIA nema jasno regulisana pravila kako će biti kažnjen tim, koji prekorači budžet.


-FIA je slobodna da odredi kaznu koju želi ako utvrdi prekršaj. To može da bude smanjenje budžeta timu u budućnosti, ali i oduzimanje bodova vozačima. Ako se utvrdi da je vozač Red Bula Maks Ferstapen koristio nepropisan bolid, njegova prednost od osam bodova na kraju prošle sezone mogla bi da bude nelegitimna i da bude naknadno kažnjena. Međutim, FIA bi mogla da smatra da vozač nije odgovoran za greške svog tima, pa da oduzme bodove u šampionatu konstruktora, što ne bi imalo posledica. Mercedes je prošlu sezonu završio na prvom mestu u generalnom plasmanu konstruktora sa 613,5 bodova, dok je Red Bul bio drugi sa 585,5 - piše italijanski list.

Tanjug/Ap

 

BRITANAC SE POMIRIO SA SUDBINOM Hamilton svestan situacije: Nije smak sveta ako ne budem šampion

"Gazeta delo Sport" tvrdi da FIA sumnja da je Red Bul prekoračio budžet i za ovu sezonu.

Ferstapen je prošle sezone osvojio titulu sa 395,5 bodova, dok je vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton bio drugi sa 387,5.

Ferstapen je trenutno prvoplasirani u generalnom plasmanu vozača sa 335 bodova, dok je drugi Šarl Lekler iz Ferarija sa 219.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena u nedelju za Veliku nagradu Singapura.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

Komentari (0)

Loading