IZAZOV ZA RUKOMETAŠICE Bregar: Nadam se da ćemo odigrati dobar turnir u Rumuniji
EPA-EFE/Kai Foersterling

Srbija će od 29. septembra do prvog oktobra u Bistrici igrati sa Austrijom, Španijom i Rumunijom.

Rukometašice Srbije se trenutno u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pripremaju za turnir u Rumuniji.

"Srećan sam što su se odazvale sve devojke, osim Sanje Radosavljević, koja je povređena. Sve su spremne za turnir u Rumuniji. Ovaj turnir nam nije toliko rezultatski bitan, pošto je bitno da dobijemo neke nove igračice za budućnost. Bitno je da one na ovom turniru dobiju samopouzdanje, jer su one naša budućnost i nada. Nadam se da ćemo odigrati dobar turnir", rekao je Bregar, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

SKANDAL U SPLITU Ulični svirači pozvali na progon Srba, podržala ih supruga hrvatskog reprezentativca


On je podsetio da su Mediteranske igre došle u dobrom trenutku za reprezentaciju Srbije.

"Rukometašice Srbije, koje su MI odigrale na visokom nivou, su pokazale da na njih mora da se računa. Malo smo osvežili reprezentaciju. Zato smo za turnir u Rumuniji pozvale neke mlađe igračice. Španija dolazi u drugačijem sastavu, ali je ona velesila i ima kvalitetne igračice. Rumunija je domaćin i imaće najjači tim. Austrija je kvalitetan tim, pošto godinama dobro radi sa omladinskim selekcijama", dodao je selektor Srbije.

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE Sin legende Zvezde postao junak crveno-belih, pa poručio: Tata mi je najveća podrška

Srbiji će turnir u Rumuniji biti priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano od četvrtog do 20. novembra u Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

"Biće interesantno EP. Bićemo u grupi sa Švedskom, Danskom i domaćinom Slovenijom. Sa Švedskom smo igrali u kvalifikacijama i dobro se poznajemo. Danske rukometašice pratim u Ligi šampiona, a slovenačke igračice poznajem, jer sam većinu njih trenirao. Biće teško na EP, jer se nalazimo u kvalitetnoj grupi", zaključio je Bregar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading